IOT Questions and Answers – IoT Architecture for Smartcities

«
»

This set of IOT Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “IoT Architecture for Smartcities”.

1. The IoT platforms are mainly divided into how many types
a) 3 types
b) 5 types
c) 4 types
d) 2 types
View Answer

Answer: c
Explanation: The IoT platforms could be divided into four types:
eGovermnent related
Enterprise-based
Company based
Business oriented platform.

2. In order to promote _________ the government should employ more management.
a) eGovermnent related
b) Enterprise-based
c) Company based
d) Business oriented platform
View Answer

Answer: a
Explanation: In order to promote the eGovermnent information system evolution and improve their management, the local/regional/ national governments should employ more management intelligence by utilizing an IoT platform.

3. In order to improve their competitiveness and services assurance, the ________ require independently funded IoT projects.
a) eGovermnent related
b) Enterprise-based
c) Company based
d) Business oriented platform
View Answer

Answer: b
Explanation: In order to improve their competitiveness and services assurance, the market oriented enterprises and companies require independently funded IoT projects.
Sanfoundry Certification Contest of the Month is Live. 100+ Subjects. Participate Now!
advertisement
advertisement

4. The ________ may become an important facilitator and stimulate for the modern economy.
a) eGovermnent related
b) Enterprise-based
c) Company based
d) Business oriented platform
View Answer

Answer: d
Explanation: The pure business oriented IoT may become an important facilitator and stimulus for the modern economy, by attracting investments and developing strategic industry sectors.

5. ITS stands for _________
a) Internet Travel Services
b) Internet Transportation Security
c) Intelligent Transportation Security
d) Intelligent Transportation Services
View Answer

Answer: d
Explanation: ITS stands for Intelligent Transportation Services. The center is linked with set of services, intelligent transportation services city fire protection and security; corporation medical services; commercial and tourism services; and tax and fees payment services.

6. The autonomous ________ based IoT platforms are used for internal management of the corresponding enterprise.
a) eGovermnent related
b) Enterprise-based
c) Company based
d) Business oriented platform
View Answer

Answer: c
Explanation: The autonomous enterprise based and company based IoT platforms are used for internal management of the corresponding enterprise and as such are supported by independent investments.

7. Does information resource management need to be integrated into market management?
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: The enterprise and company based platforms ultimately serve the society. Therefore, information resource management need to be integrated into market management.
advertisement

8. The use of RFID in product logistics may realize automatic acquisition of logistics information.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: The use of RFID in product logistics may realize automatic acquisition of logistics information, logo recognition, as well as reliable cargo delivery, safe customs, and tracking visualization.

9. An IoT ________ center is envisaged as an important part of the generic IoT platform to unify the organization.
a) Individual Information
b) Individual Integration
c) Integrated Information
d) Individual and Integrated Information
View Answer

Answer: c
Explanation: An IoT Integrated Information centre is envisaged as an important part of the generic IoT platform to unify the organization, implementation, and planning of the integrated IoT application.
advertisement

10. The core element of architecture of smart city is ________
a) Mobile Unified Service
b) Urban Application Platform
c) Management center
d) Integrated Information Provider
View Answer

Answer: d
Explanation: An IoT platform, which could serve as a generic architectural foundation for a smart city development has an Integrated Information Provider as its core element.

11. The core element is operated by ________
a) PaaS
b) IoT service Provider
c) SaaS
d) IaaS
View Answer

Answer: b
Explanation: An IoT platform, which could serve as a generic architectural foundation for a smart city development has a Integrated Information Provider as its core element. Its core element is operated by an IoT Service Provider.

12. Supplementary platforms in the architecture provide support for these services.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: Supplementary platforms in the architecture provides support for these services include:
A cloud computing data center
A management center
An application platform.

13. Who will use their own IoT business models?
a) PaaS
b) SaaS
c) IaaS
d) Service provider
View Answer

Answer: d
Explanation: IoT service provider will use their own IoT business models, architectures, and operating platforms.

14. Which approach is used in this architecture?
a) Top down approach
b) Bottom up approach
c) Top down and Bottom Up
d) Neither Top down nor bottom up
View Answer

Answer: a
Explanation: For the implementation of IoT architecture for smart cities, the top down approach is used.

15. IoT promotes the creation of IoT terminal industry ________
a) Devices
b) Network
c) Clusters
d) Things
View Answer

Answer: c
Explanation: IoT platform promotes the creation of IoT terminal Industry clusters, which will greatly attract commercial capital investments in the IoT modern services.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – IOT.

To practice all areas of IOT, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

advertisement
advertisement
Subscribe to our Newsletters (Subject-wise). Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

Youtube | Telegram | LinkedIn | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He lives in Bangalore, and focuses on development of Linux Kernel, SAN Technologies, Advanced C, Data Structures & Alogrithms. Stay connected with him at LinkedIn.

Subscribe to his free Masterclasses at Youtube & discussions at Telegram SanfoundryClasses.