Automata Theory Questions and Answers – Markup Languages

«
»

This set of Automata Theory Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Markup Languages”.

1. XML is a _________ markup language.
a) meta
b) beta
c) octa
d) peta
View Answer

Answer: a
Explanation: Generally speaking, a meta language is a language used to describe a language. XML is a metalanguage that is used to describe a markup language.
advertisement

2. XML uses _________ principle to formally describe the data.
a) DDL
b) DTD
c) DML
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: A document type definition (DTD) is a set of markup declarations that define a document type for an SGML-family markup language (SGML, XML, HTML). A Document Type Definition (DTD) defines the legal building blocks of an XML document. It defines the document structure with a list of legal elements and attributes.

3. Which among the following are true for an Extensible markup language?
a) Human Readable/ Machine Readable
b) Extended from SGML
c) Developed by www consortium
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: XML is an open format markup language with a filename extension of .xml.

4. Which of them have XML as their default format?
a) IWork
b) LibreOffice
c) OpenOffice
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: More that hundred of document formats using XML syntax have been developed, including RSS, Atom, SOAP and XHTML.
advertisement

5. A DTD is associated with a XML file by means of ___________
a) Function
b) <!DOCTYPE>
c) Macros
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: A document type definition defines the legal building blocks of an XML document .

6. Which of the following is not an example of electronic mark up?
a) HTML
b) LaTeX
c) PostScript
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: There are three categories of electronic markup: presentational, procedural, and descriptive markup. Examples are XML, HTML, LaTeX, etc.

7. troff and nroff are _________ in Unix.
a) functions
b) typesetting tools
c) System sofwares
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: Early examples of computer markup languages can be found in typesetting tools like troff and nroff in Unix.
advertisement

8. SGML stands for:
a) Standard Generalized Markup Language
b) Standardized General Markup Language
c) Standard General Markup Language
d) Standard Generalized Markdown Language
View Answer

Answer: a
Explanation: SGML is an acronym for Standard Generalized Markup Language.

9. Markup Languages are not used for which of the following?
a) playlists
b) content syndication
c) user interfaces
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: Markup languages originated with text documents, but there is an increasing use of mark up language in presentation of other types of information, including playlists, vector graphics, user interfaces and web services.

10. Which of the following is incorrect for HTML5 markup construct?
a) Start tags: <section>
b) End tags: </section>
c) <img src= “abc.jpeg” >ABC</img>
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: All the mentioned options are valid HTML5 arguments and executes properly.
advertisement

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Automata Theory.
To practice all areas of Automata Theory, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

advertisement
advertisement
advertisement
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn