Automata Theory Questions and Answers –  Mealy Machine

«
»

This set of Automata Theory Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Mealy Machine”.

1. In mealy machine, the O/P depends upon?
a) State
b) Previous State
c) State and Input
d) Only Input
View Answer

Answer: c
Explanation: Definition of Mealy Machine.
advertisement

2. Which of the given are correct?
a) Moore machine has 6-tuples
b) Mealy machine has 6-tuples
c) Both Mealy and Moore has 6-tuples
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: Finite Automaton with Output has a common definition for both the categories.

3. The following mealy machine outputs which of the following?
The following mealy machine outputs 2’s Complement
a) 9’s Complement
b) 2’s Complement
c) 1’s Complement
d) 10’s Complement
View Answer

Answer: b
Explanation: The input can be taken in form of a binary string and can be verified.
Sanfoundry Certification Contest of the Month is Live. 100+ Subjects. Participate Now!
advertisement
advertisement

4. The O/P of Mealy machine can be represented in the following format:
a) Op(t)= δ(Op(t))
b) Op(t)= δ(Op(t)i(t))
c) Op(t): ∑
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: The output of mealy machine depends on the present state as well as the input to that state.

5.The ratio of number of input to the number of output in a mealy machine can be given as:
a) 1
b) n: n+1
c) n+1: n
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: The number of output here follows the transitions in place of states as in Moore machine.
advertisement

6. Mealy and Moore machine can be categorized as:
a) Inducers
b) Transducers
c) Turing Machines
d) Linearly Bounder Automata
View Answer

Answer: b
Explanation: They are collectively known as Transducers.

7. The major difference between Mealy and Moore machine is about:
a) Output Variations
b) Input Variations
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Mealy and Moore machine vary over how the outputs depends on prior one (transitions) and on the latter one(states).
advertisement

8. Statement 1: Mealy machine reacts faster to inputs.
Statement 2: Moore machine has more circuit delays.
Choose the correct option:
a) Statement 1 is true and Statement 2 is true
b) Statement 1 is true but Statement 2 is false
c) Statement 1 is false and Statement 2 is true
d) None of the mentioned is true
View Answer

Answer: a
Explanation: Being an input dependent and output capable FSM, Mealy machine reacts faster to inputs.

9. Which of the following does the given Mealy machine represents?
The following mealy machine outputs 1’s Complement
a) 9’s Complement
b) 2’s Complement
c) 1’s Complement
d) 10’s Complement
View Answer

Answer: c
Explanation: Inputs can be taken and can be verified.
advertisement

10. Which one of the following is true?
A mealy machine
a) produces a language
b) produces a grammar
c) can be converted to NFA
d) has less circuit delays
View Answer

Answer: d
Explanation: It does not produce a language or grammar or can be converted to a NFA.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Automata Theory.
To practice all areas of Automata Theory, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

advertisement
advertisement
Subscribe to our Newsletters (Subject-wise). Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

Youtube | Telegram | LinkedIn | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He lives in Bangalore, and focuses on development of Linux Kernel, SAN Technologies, Advanced C, Data Structures & Alogrithms. Stay connected with him at LinkedIn.

Subscribe to his free Masterclasses at Youtube & technical discussions at Telegram SanfoundryClasses.