Automata Theory Questions and Answers –  Moore Machine

«
»

This set of Automata Theory Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Moore Machine”.

1. Moore Machine is an application of:
a) Finite automata without input
b) Finite automata with output
c) Non Finite automata with output
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: Finite automaton with output is categorized din two parts: Moore M/C and Mealy M/C.
advertisement

2. In Moore machine, output is produced over the change of:
a) transitions
b) states
c) all of the mentioned
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: Moore machine produces an output over the change of transition states while mealy machine does it so for transitions itself.

3. For a give Moore Machine, Given Input=’101010’, thus the output would be of length:
a) |Input|+1
b) |Input|
c) |Input-1|
d) Cannot be predicted
View Answer

Answer: a
Explanation: Initial state, from which the operations begin is also initialized with a value.
Note: Join free Sanfoundry classes at Telegram or Youtube
advertisement
advertisement

4. Statement 1: Null string is accepted in Moore Machine.
Statement 2: There are more than 5-Tuples in the definition of Moore Machine.
Choose the correct option:
a) Statement 1 is true and Statement 2 is true
b) Statement 1 is true while Statement 2 is false
c) Statement 1 is false while Statement 2 is true
d) Statement 1 and Statement 2, both are false
View Answer

Answer: a
Explanation: Even ε, when passed as an input to Moore machine produces an output.

5. The total number of states and transitions required to form a moore machine that will produce residue mod 3.
a) 3 and 6
b) 3 and 5
c) 2 and 4
d) 2 and 5
View Answer

Answer: a
Explanation:
The total number of states & transitions required to form a moore machine is 3 & 6
advertisement

6. Complete the given table according to the given Moore machine.
The table represents Q0, Q2, 0 to the given Moore machine

Present State
Next State
Output

0
1

Q0
Q1
Q2
1
Q1
Q2

1
Q2

Q0

a) Q0, Q2, 0
b) Q0, Q2, 1
c) Q1, Q2, 1
d) Q1, Q0, 0
View Answer

Answer: a
Explanation: The table can be filled accordingly seeing the graph.
advertisement

7. What is the output for the given language?
Language: A set of strings over ∑= {a, b} is taken as input and it prints 1 as an output “for every occurrence of a, b as its substring. (INPUT: abaaab)
a) 0010001
b) 0101010
c) 0111010
d) 0010000
View Answer

Answer: a
Explanation: The outputs are as per the input, produced.

8. The output alphabet can be represented as:
a) δ
b) ∆
c) ∑
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: Source-The tuple definition of Moore and mealy machine comprises one new member i.e. output alphabet as these are finite machines with output.
advertisement

9. The O/P of Moore machine can be represented in the following format:
a) Op(t)=δ(Op(t))
b) Op(t)=δ(Op(t)i(t))
c) Op(t): ∑
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Op(t)=δ(Op(t)) is the defined definition of how the output is received on giving a specific input to Moore machine.

10. Which of the following is a correct statement?
a) Moore machine has no accepting states
b) Mealy machine has accepting states
c) We can convert Mealy to Moore but not vice versa
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Statement a and b is correct while c is false. Finite machines with output have no accepting states and can be converted within each other.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Automata Theory.
To practice all areas of Automata Theory, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

advertisement
advertisement
Subscribe to our Newsletters (Subject-wise). Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

Youtube | Telegram | LinkedIn | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He lives in Bangalore, and focuses on development of Linux Kernel, SAN Technologies, Advanced C, Data Structures & Alogrithms. Stay connected with him at LinkedIn.

Subscribe to his free Masterclasses at Youtube & technical discussions at Telegram SanfoundryClasses.