Software Architecture Questions and Answers – Refinements of Styles

«
»

This set of Software Architecture Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Refinement of Styles”.

1. Which of the following is correct?
a) Use of arbitrary topology makes modification of system less difficult
b) Use of arbitrary topology makes modification of system more difficult
c) Use of arbitrary topology may or may not make modification of system more difficult
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: Use of arbitrary topology makes modification of system more difficult.
advertisement

2. Use of arbitrary topology makes modification of system more difficult because of which of the following?
a) Interaction among components are constrained
b) Interaction among components are not constrained
c) Interaction among components may or may not be constrained
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Use of arbitrary topology makes modification of system more difficult because interaction among components are constrained.

3. The variations of the pipe and filter styles are as follows?
a) System without feedback loops or cycles
b) Pipelines
c) System with only fan out components
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: All of the mentioned are the variations of the pipe and filter styles.

4. What is the other name for Pipelines?
a) Acyclic
b) Linear
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: Other name of pipeline is Linear.

5. All of the following styles- acyclic, linear, fan out comprises of which of the family?
a) Data Flow Network
b) Data Center Network
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: All of the following styles-acyclic, linear, fan out comprise of data flow family of network.
advertisement

6. Refinement of styles can be done of which of the following types?
a) Refining the communicating Processes style
b) Refining the data flow style
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: Refinement of styles can be done by Refining the communicating Processes style and Refining the data flow style.

7. Communication process are used to achieve goal of?
a) Modifiability and Portability
b) Reusability and Portability
c) Modifiability and Scalability
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: Communication process are used to achieve goal of Modifiability and Scalability.

8. Which of the following constraints block the achievement of goals?
a) Performance
b) Configuration
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: Performance and Configuration constraints block the achievement of goals.

9. Refinement in communication process style can be achieved by which of the following methods?
a) One-Way Data Flow Through Network of Filters
b) Requests and Replies between clients and servers
c) Probes and echoes in the graphs
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: Refinement in communication process style can be achieved by all of the mentioned methods.
advertisement

10. What is Probe?
a) A probe is a message sent by process to a set of successors
b) A probe is a reply
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Probe is a message sent by process to a set of successors.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Software Architecture.

Here’s the list of Best Reference Books in Software Architecture.

To practice all features of Software Architecture, here is complete set on 1000+ Multiple Choice Questions and Answers on Software Architecture.

advertisement

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
advertisement
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn