Software Architecture Questions and Answers – Observations on SAAM

«
»

This set of Software Architecture Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Observation On SAAM”.

1. Conclusions on which of the following topics are made by the observation of SAAM?
a) The role of direct scenario
b) Result of SAAM
c) Stakeholder Participation
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: All of the following observations can be concluded by SAAM.
advertisement

2. What is the role of the direct scenarios?
a) Change management
b) The cost of carrying out a direct scenario is measured in terms of resource utilization
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: All of mentioned are the role of direct scenario.

3. What are results of SAAM?
a) There are only technical results of SAAM
b) Technically, a direct output of a SAAM analysis is useful,but also useful is the increased understanding of the architecture that may lead to deeper insights that were previously available
c) Socially, a SAAM analysis acts as a catalyzing activity on an organization
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: All of the mentioned are true results of SAAM.

4. Architectural evaluation has what kind of relationship with traditional design notions?
a) Coupling
b) Cohesion
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: Architectural evaluation has all of the mentioned relationship with traditional design notions.

5. What observations does SAAM and Traditional architectural Metrics follow?
a) Good architecture exhibits high coupling
b) Good architecture exhibits low cohesion
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: Good architecture exhibits low coupling and Good architecture exhibits high cohesion.
advertisement

6. Which of the following is correct?
a) High coupling means that a single scenario doesn’t affect large number of components
b) Low Cohesion means that components are not host to scenario interactions
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: Low coupling means that a single scenario doesn’t affect large number of components and high cohesion means that components are not host to scenario interactions.

7. What are the role of direct scenario?
a) Direct scenario serve as the first order culling mechanism between competing architectures
b) Direct scenario’s turn out to be a good mechanism for eliciting and understanding the dynamics of an architecture
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: All of the mentioned are roles of direct scenario.

8. Which of the following is correct?
a) SAAM act as communication vehicle
b) The communication vehicle enables managers to understand how their business goals are translated into reality
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: All of the mentioned are correct.

9. What of the following is considered while evaluating scenarios?
a) When is architecture generated to sufficient number of scenarios to adequately test the architecture
b) When should one stop generating new scenarios
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: All of the following is considered while evaluating scenarios.
advertisement

10. Which of the following estimations are done for evaluation process?
a) Performance
b) Reliability
c) Availability
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: All of the mentioned estimations are done for evaluation process.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Software Architecture.

Here’s the list of Best Reference Books in Software Architecture.

To practice all features of Software Architecture, here is complete set on 1000+ Multiple Choice Questions and Answers on Software Architecture.

advertisement

advertisement
advertisement
advertisement
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn