Software Design Question and Answers – Product Design Analysis

«
»

This set of Software Design Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Product Design Analysis”.

1. What does top down process follow?
a) The overall flow of activity during product design resolution is from higher to lower levels
b) The overall flow of activity during product design resolution is from lower to higher levels
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Top down layer focuses on higher to lower abstraction.
advertisement

2. What are the most common scenarios for resolutions?
a) Designers frequently work bottom up or skip levels of abstraction
b) To specify some part of product design to its physical level details before others are specified
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: The choices represents the most common scenarios worked out under resolution techniques.

3. Lower level of abstraction includes?
a) Product features
b) Functions
c) Properties
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: Lower abstraction includes all the choices mentioned.

4. Product design is mainly?
a) Top-down approach
b) Bottom-up approach
c) Top-down & Bottom-up approach
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Product design is top down approach.

5. The user-centered design comprises of which of these principles?
a) Stakeholder focus
b) Empirical Evaluation
c) Iteration
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: It includes all the following principles.
advertisement

6. Collection of stakeholder needs is called?
a) Requirements elicitation
b) Requirements validation
c) Needs Elicitation
d) Requirements & Needs elicitation
View Answer

Answer: d
Explanation: Collection of stakeholders needs are called needs elicitation, needs identification, requirements elicitation.

7. Understanding Stakeholder needs are called?
a) Needs analysis
b) Needs elicitation
c) Needs identification
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Understanding of these needs are called needs analysis.

8. Confirming with stakeholder that a product design satisfies their needs and desires are called?
a) Requirements validation
b) Requirements elicitation
c) Requirements analysis
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: It is also called as validation or requirement validation for confirming with stakeholder that a product design satisfies.

9. Stakeholder role in analyzing needs?
a) Answer questions
b) Clarify project mission statement
c) Review and validate models and documents
d) Answer questions, Review and validate models and documents
View Answer

Answer: d
Explanation: Clarifying project mission statement comes for analyzing product design problem.
advertisement

10. Stakeholder role for Generate/Improve alternatives?
a) Participate in generation and improvement
b) Answer the question
c) Be subject of empirical studies
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Generate or improving alternatives includes active participation.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Software Architecture and Design.

advertisement
advertisement
advertisement
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn