Software Design Question and Answers – Project Mission Statement

«
»

This set of Software Design Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Project Mission Statement”.

1. What among these takes a project mission statement as its input?
a) Generic Software Product Design
b) Generic Software Engineering Design
c) Generic Software Product & Engineering Design
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Software Product design input is project mission statement.
advertisement

2. The design process where project mission statement is the input what will be its output?
a) Final design document
b) SRS
c) Product plan
d) Design document
View Answer

Answer: b
Explanation: The design process is a generic software product design whose output is SRS.

3. Which of these are known as Project mission statement?
a) Business case document
b) Project charter
c) Project brief
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: The project mission statement can be addressed by all of these.

4. What is the project mission statement?
a) It is a document that defines development project’s goal
b) It is a document that specifies project’s limits
c) It is a document that defines development project’s goal & specifies project’s limits
d) It is a document which specifies project mission
View Answer

Answer: c
Explanation: The correct definition of project mission statement includes both.

5. The important roles followed by the project mission statement?
a) Launching a development project
b) Stating the software design problem
c) Both Launching a development project & Stating the software design problem
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: The important roles include both activities.
advertisement

6. Which of these is not a part of the project mission template?
a) Introduction
b) Product vision and project scope
c) Business requirements
d) Functional requirements
View Answer

Answer: d
Explanation: It is a part of SRS and not project mission template.

7. Which of the following statement is correct?
a) Assumption is any factor that limits developers
b) Constraint is something that developers take it as granted
c) Constraint is a restriction on the solution
d) Assumption is drawback of the problem
View Answer

Answer: c
Explanation: Rest all are false, Assumption is something that developers may take advantage for,
Constraint is any factor that limits developers,
Assumptions are feature of problem.

8. Which of these steps is not in sequence with project mission statement?
i. Introduction
ii. Target Markets
iii. Product vision and scope
iv. Business requirements
a) i and ii
b) ii and iii
c) ii and iv
d) iii and iv
View Answer

Answer: b
Explanation: Product vision and scope is second step to be followed.

9. Which of these are true for product vision and project scope?
a) Product vision is general description of product’s purpose and form
b) Project vision is work to be done in a project
c) Project scope is general description of product’s purpose and form
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Only first definition is true rest all are incorrect.
advertisement

10. Which among these is not a stakeholder?
a) Manager
b) Marketing person
c) User
d) Audience not a part of software who does not follow or has any concerns about software
View Answer

Answer: d
Explanation: A stakeholder is anyone affected by product.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Software Architecture and Design.

advertisement
advertisement
advertisement
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn