Software Architecture Questions and Answers – Ramification of Addressing Quality Attributes

«
»

This set of Software Architecture Questions and Answers for Aptitude test focuses on “Ramification Of Addressing Quality Attributes”.

1. What is the problem for ht developer in using unit operation?
a) Understanding the requirements
b) Mapping the requirements to a structural solution
c) Identifying and resolving conflicting structural solution
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: All of the mentioned are the problems faced by the developers in using unit operations.
advertisement

2. What is the main difference for Seeheim model and MVC model?
a) Most of the important scenarios to guard against are porting from toolkit to toolkit
b) Insulating the application, presentation and dialogue from changes in each other
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: The main difference are all of the mentioned points.

3. Seeheim and MVC are the graphical evidence of what assertion?
a) Qualities are not that abstract to be directly useful
b) Qualities are too abstract to be directly useful
c) Qualities are too abstract to be indirectly used
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: Qualities are too abstract to be directly useful.

4. What is Seeheim main guard against change?
a) Part Whole Decomposition
b) Layering- placing different classes of functionality into distinct layers
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: Seeheim main guard against change is Layering- placing different classes of functionality into distinct layers.

5. What is MVC’s main guard against change?
a) Part Whole Decomposition
b) Layering- placing different classes of functionality into distinct layers
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: MVC’s main guard against change is Part Whole Decomposition.
advertisement

6. Which of the following model Seeheim model later evolve to?
a) Arch Model
b) Slinky Model
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: Arch and Slinky are one and the same model.

7. Which of the following layers are introduce in Arch Model?
a) Virtual toolkit
b) Virtual Application
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: All of the mentioned are layers introduced in Arch Model.

8. What is the Slinky portion of model referred to?
a) The ability to expand the allocation of functions to the components
b) The ability to contract the allocation of functions to the components
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: The ability to expand and contract the allocation of functions to the components.

9. What model does MVC evolves to?
a) Arch Model
b) Slinky Model
c) PAC Model
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: MVC is evolved to PAC Model.
advertisement

10. Where are HCI architectures used?
a) Virtual reality
b) Mobile computing
c) CSCW systems
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: HCI architectures are used in all the mentioned points.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Software Architecture.

Here’s the list of Best Reference Books in Software Architecture.

To practice all areas of Software Architecture for Aptitude test, here is complete set on 1000+ Multiple Choice Questions and Answers on Software Architecture.

advertisement

advertisement
advertisement
advertisement
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn