Software Architecture Questions and Answers – Referenced Architectures

«
»
This set of Software Architecture Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Referenced Architectures”.

1. Which of the following are part of Reference architectures?
a) Mature Domains
b) Stages for reuse
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: All of the mentioned are part of Reference architectures.

2. Which of the following systems have formally approved standards?
a) Operating Systems
b) Network Communication Systems
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: All of the mentioned systems have formally approved standards.
advertisement

3. Which of the forces among these encourages reference architectures?
a) A business case can be made to produce component or application generators once a reference architecture exists
b) If there is a large user community for these systems they need to be interchanged
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: All of the mentioned are the forces which encourages reference architectures.

4. Which of the following includes stages of architecture?
a) Reusable Architectures
b) Domain Specific Languages
c) Reusable components
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: All of the mentioned are stages for architecture.

5. Which of the following comes under Reusable Architecture?
a) Provides structure and coordination model used through multiple systems
b) Provides executive and basic primitive concepts used through multiple systems
c) Provides components used through multiple systems
d) None of the systems
View Answer

Answer: a
Explanation: For reusable architecture- Provides structure and coordination model used through multiple systems.

6. Which of the following comes under Reusable Components?
a) Provides structure and coordination model used through multiple systems
b) Provides executive and basic primitive concepts used through multiple systems
c) Provides components used through multiple systems
d) None of the systems
View Answer

Answer: c
Explanation: For reusable components- Provides components used through multiple systems.
advertisement

7. Which of the following comes under Domain Specific Languages?
a) Provides structure and coordination model used through multiple systems
b) Provides executive and basic primitive concepts used through multiple systems
c) Provides components used through multiple systems
d) None of the systems
View Answer

Answer: b
Explanation: For Domain Specific languages- Provides executive and basic primitive concepts used through multiple systems.

8. Which of the following is the common goal for stages of reuse?
a) To have collection of reusable components that can be used together in a wide variety of systems
b) To have collections of reusable components that may or may not be used in a wide variety of systems
c) To have collection of reusable components that cannot be used together in a wide variety of systems
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: To have collection of reusable components that can be used together in a wide variety of systems.

9. Which of the following are levels of maturity of selected domains?
a) Reference models
b) Reference architecture
c) Component Generators
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: All of the mentioned are levels of maturity of selected domain.

10. Which of the following are mature compared to others?
a) Reference models
b) Reference architecture
c) Component Generators
d) Application Generators
View Answer

Answer: d
Explanation: All of the mentioned are mature compared to others.
advertisement

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Software Architecture.

Here’s the list of Best Reference Books in Software Architecture.

To practice all features of Software Architecture, here is complete set on 1000+ Multiple Choice Questions and Answers on Software Architecture.

advertisement
advertisement
advertisement
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn