Software Architecture Questions and Answers – Review techniques

«
»

This set of Software Architecture Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Review Techniques”.

1. Which are the different types of review techniques used?
a) Scenario based
b) Checklist based
c) Metrics
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: All of the mentioned are different types of review techniques used.
advertisement

2. What are the different types of evaluation in which simulations and prototypes are addressed?
a) Generality
b) Level of Detail
c) Phase
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: All of the mentioned are different types of evaluation in which simulations and prototypes are addressed.

3. Which of the technique is known for its specific interaction between stakeholder and system?
a) Scenario based
b) Checklist based
c) Metrics
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Scenario based techniques are well known for its specific interaction between stakeholder and system.

4. What is a Questionnaire?
a) It is a list of general and relatively open questions that apply to all architectures
b) It is a detailed set of questions that is developed after much experience evaluating a common set of system
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: A Questionnaire is a list of general and relatively open questions that apply to all architectures.

5. What is Checklist?
a) It is a list of general and relatively open questions that apply to all architectures
b) It is a detailed set of questions that is developed after much experience evaluating a common set of system
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: Checklist is a detailed set of questions that is developed after much experience evaluating a common set of system.
advertisement

6. Which of the following is correct?
a) Checklist tend to be much less focused on particular qualities of the system
b) Checklist tend to be much more focused on particular qualities of the system
c) Checklist tend to be much lenient on particular qualities of the system
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: Checklist tend to be much more focused on particular qualities of the system.

7. Which kind of generality techniques are used for simulation?
a) General Purpose
b) Domain Specific
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: Two entries are possible for Generality-General Purpose and Domain Specific.

8. Which of the following kind of entries are included for Level of Detail?
a) Three
b) Two
c) Four
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: There are three kinds of entries included-Course, Medium and fine.

9. Which of the Entries are possible for Phase?
a) Coarse, Medium and Fine
b) Early, Middle and Post deployment
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: The Entries possible for phase are Early, Middle and Post deployment.
advertisement

10. Which of the following questions that could be answered during a review?
a) The Question has to do with architecture as an artifact or product?
b) The Question Looks for the process of creating and using the architecture for development
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: All of the mentioned are the questions that are to be answered during a review.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Software Architecture.

Here’s the list of Best Reference Books in Software Architecture.

To practice all features of Software Architecture, here is complete set on 1000+ Multiple Choice Questions and Answers on Software Architecture.

advertisement

advertisement
advertisement
advertisement
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn