Software Architecture Questions and Answers – Flight Simulation-A Case study in Architecture for Integrability

«
»

This set of Software Architecture test focuses on “Flight Simulation-A Case study in Architecture for Integrability”.

1. What kind of model is Flight simulation model?
a) Structural
b) Visual
c) Architectural
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Flight Simulation model is Structural.
advertisement

2. What does structural model emphasizes on?
a) Simplicity and similarity of system’s substructures
b) Decoupling of data
c) Transparency of design
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: All of the mentioned points are emphasized on structural model.

3. Flight simulations are characterized by which of the following?
a) Real time performance constraints
b) Large size and high complexity
c) Expensive debugging, testing
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: All of the mentioned are characteristics of flight simulations.

4. What is the use of simulators?
a) They are used as prototypes which are modified frequently
b) They are the part of whole product which highlight products main features
c) They are used to train users as the actual model may be too expensive
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: Simulators-They are used to train users as the actual model may be too expensive.

5. What does integrability mean?
a) The ability to reconcile different portions of the system during integration phase
b) The ability to integrate the resource to enhance the overall feature
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: Integrability means the ability to reconcile different portions of the system during integration phase.

6. Which of the following are tenets of structural modelling?
a) Simplicity and similarity
b) Separation of computation from decisions
c) Transparency of design
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: All of the mentioned are tenets of structural modelling.
advertisement

7. Which of the following are considered as components configurations for air vehicle?
a) Timeline Synchronizer
b) Periodic Sequencer
c) Event Handler
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: All of the mentioned are considered as components configurations for air vehicles.

8. Which of the following is role of periodic sequencer?
a) It is the base scheduling mechanism for all air vehicle model
b) It is used to orchestrate all a-periodic processing performed by subsystem
c) It is used to conduct all periodic processing performed by the simulations subsystem
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: Role of periodic sequencer-It is used to conduct all periodic processing performed by the simulations subsystem.

9. Which of the following is role of Event handler?
a) It is the base scheduling mechanism for all air vehicle model
b) It is used to orchestrate all a-periodic processing performed by subsystem
c) It is used to conduct all periodic processing performed by the simulations subsystem
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: Role of event handler- It is used to orchestrate all a-periodic processing performed by subsystem.

10. Which of the following is role of Timeline Synchronizer?
a) It is the base scheduling mechanism for all air vehicle model
b) It is used to orchestrate all a-periodic processing performed by subsystem
c) It is used to conduct all periodic processing performed by the simulations subsystem
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Role of timeline synchronizer -It is the base scheduling mechanism for all air vehicle model.

11. What are subset controllers?
a) Subset controllers are used to interconnect a set of functionality related components
b) They are used to achieve the simulation of a subsystem as a whole
c) Mediate control and a-periodic communications
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: Subset controllers includes all the mentioned points.

12. Which of the following is necessity for a subsystem controller?
a) Initialize themselves and each of their components to a set of initial conditions in response to an event
b) Route requests for malfunctions and the setting of simulations parameters to their components based on knowledge of component capabilities
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: All of the mentioned are the necessity of the subsystem controller.
advertisement

13. Which of the following component provide a simulation algorithm?
a) Its former state
b) Some elapsed time interval
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: All of the mentioned are component provided for simulation algorithm.

14. Which of the following includes systems in kinetics group?
a) Air fume
b) Propulsion
c) Landing gear
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: All of the mentioned includes system in kinetics group.

15. Which of the following are the goals to be achieved?
a) Performance
b) Reliability
c) Modifiability
d) performance & Modifiability
View Answer

Answer: d
Explanation: Goals to be achieved are performance, modifiability and integrability.

Sanfoundry Global Education and Learning Series – Software Architecture.

To practice all areas of Software Architecture for tests, here is complete set on 1000+ Multiple Choice Questions and Answers on Software Architecture.

advertisement
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn