Software Architecture Questions and Answers – Choosing an ADL

«
»
This set of Software Architecture Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Choosing an ADL”.

1. Which of the following are the scenarios considered for an ADL used to build a system?
a) The system would be initially described through a textual or graphical input
b) Information that describes the behavior of the system uses use cases
c) The Components are refined as necessary for each type of analysis
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: All of the mentioned are the scenarios considered for an ADL used to build a system.

2. Which of the following criteria are used to evaluate ADL?
a) Inherent Capability
b) Tool Support
c) Process-oriented attributes
d) Inherent Capability & Tool Support
View Answer

Answer: d
Explanation: Inherent Capability and Tool Support are the criteria used to evaluate ADL.
advertisement

3. ADLs are evaluated by which of the following?
a) System-oriented attributes
b) Maturity
c) Language-oriented attributes
d) System & Language oriented attributes
View Answer

Answer: d
Explanation: ADLs are evaluated by System-oriented attributes and Language-oriented attributes.

4. Which of the following is true in context to System oriented Attributes?
a) They are related to the application system derived from the architecture that was encoded in ADL
b) These are attributes of ADL, independent of the system being used to develop
c) They tell us how the ADL is used to create,validate and refine an architecture description
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: For System oriented Attributes-They are related to the application system derived from the architecture that was encoded in ADL.

5. Which of the following is true in context to Process oriented Attributes?
a) They are related to the application system derived from the architecture that was encoded in ADL
b) These are attributes of ADL, independent of the system being used to develop
c) They tell us how the ADL is used to create,validate and refine an architecture description
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: For Process oriented Attributes-They tell us how the ADL is used to create,validate and refine an architecture description.

6. Which of the following is true in context to Language oriented Attributes?
a) They are related to the application system derived from the architecture that was encoded in ADL
b) These are attributes of ADL, independent of the system being used to develop
c) They tell us how the ADL is used to create,validate and refine an architecture description
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: For Language oriented Attributes- These are attributes of ADL, independent of the system being used to develop.
advertisement

7. Which of the following question describe System oriented Attributes of ADL?
a) Is there a textual editor, a tool for directly manipulating textual descriptions of the architecture?
b) How Suitable is ADL for representing a particular type of application system?
c) Are the ADL’s Syntax and semantics formally defined?
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: For System oriented Attributes-How Suitable is ADL for representing a particular type of application system.

8. Which of the following question describe Language oriented Attributes of ADL?
a) Is there a textual editor, a tool for directly manipulating textual descriptions of the architecture?
b) How Suitable is ADL for representing a particular type of application system?
c) Are the ADL’s Syntax and semantics formally defined?
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: For Language oriented Attribute- Are the ADL’s Syntax and semantics formally defined.

9. Which of the following question describe Process oriented Attributes of ADL?
a) Is there a textual editor, a tool for directly manipulating textual descriptions of the architecture?
b) How Suitable is ADL for representing a particular type of application system?
c) Are the ADL’s Syntax and semantics formally defined?
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: For Process oriented Attributes- Is there a textual editor, a tool for directly manipulating textual descriptions of the architecture.

10. Which of the following question describe Process oriented Attributes of ADL?
a) How much Non architectural information does a ADL represent?
b) How Suitable is ADL for representing a particular type of application system?
c) Is Version control directly supported?
d) Does ADL have the ability to define new statements and abstractions?
View Answer

Answer: c
Explanation: For Process oriented Attributes – Is Version control directly supported?
advertisement

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Software Architecture.

Here’s the list of Best Reference Books in Software Architecture.

To practice all features of Software Architecture, here is complete set on 1000+ Multiple Choice Questions and Answers on Software Architecture.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
advertisement
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn