Software Architecture Questions and Answers – System Quality Attributes Not Discernable At Runtime

«
»

This set of Software Architecture Questions and Answers for Entrance exams focuses on “System Quality Attributes Not Discernable At Runtime”.

1. Which of the following factors are not discernable by run-time?
a) Modifiability
b) Portability
c) Reusability
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: All of the mentioned are factors not discernable by run-time.
advertisement

2. What is Modifiabiliy?
a) It is ability to make changes quickly and cost effectively follows directly from architecture
b) Modifiability is largely a function of locality of any change
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: Modifiability is ability to make changes quickly and cost effectively follows directly from architecture and it is largely a function of locality of any change.

3. Modifications to a system often flow from changes in the business needs of the owing organization is categorized in which of the following?
a) Extending or changing capabilities
b) Deleting unwanted capabilities
c) Adapting to new operating environment
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: All of the mentioned factors are categorized correctly.

4. What is Portability?
a) It is ability of system to run into different environments
b) It is ability of system to confined to one environment
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Portability- It is ability of system to run into different environments.

5. What is reuability?
a) Designing such that system’s structure or some of its components can be reused again in future applications
b) Reusability is related to software architecture in that architectural components are the units of reuse
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: All of the mentioned are true for reusability.
advertisement

6. What is Integrability?
a) It is ability to make the separately developed component of the system to work correctly together
b) It is ease with which software can be made to demonstrate faults
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Integrability-It is ability to make the separately developed component of the system to work correctly together.

7. What is Testability?
a) It is ability of system to run into different environments
b) It is ease with which software can be made to demonstrate faults
c) It is ability to make the separately developed component of the system to work correctly together
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: Testability-It is ease with which software can be made to demonstrate faults.

8. Which concepts is testability related to?
a) Observability
b) Controllability
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: Testability is related to observability and controllability.

9. What is true for a system to be proper testable?
a) It must be possible to control each components internal state and then observe its output
b) It must be possible to control each components output and then observe its internal state
c) it may or may not be possible to control each components internal state and then observe its output
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: It must be possible to control each components internal state and then observe its output.

10. Which of the following are the several architectural issues for system’s testability?
a) Its level of architectural documentation
b) Its separation of concerns
c) The degree to which the system uses information hiding
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: All of the mentioned are true issues for system’s testability.
advertisement

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Software Architecture.

Here’s the list of Best Reference Books in Software Architecture.

To practice all areas of Software Architecture for Entrance exams, here is complete set on 1000+ Multiple Choice Questions and Answers on Software Architecture.

advertisement
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn