Software Design Questions and Answers – Evaluating and Selecting Requirements

«
»

This set of Software Design Questions and Answers for Entrance exams focuses on “Evaluating and Selecting Requirements”.

1. What considerations should be accounted for while evaluating requirements?
a) The degree to which the alternative meets stakeholder needs
b) The priority of the needs met
c) The quality of the alternative with respect to basic principles of product design
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: All the considerations are to be followed while evaluation of requirements.
advertisement

2. Stakeholders can be involved in evaluating design alternatives in what ways?
a) Stakeholder surveys
b) Usability Studies
c) None of the mentioned
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: Both of the choices are different ways in which stakeholder can contribute.

3. Which of these does not belong to the basic principles of good product design?
a) Adequacy
b) Feasibility
c) Portability
d) Economy
View Answer

Answer: c
Explanation: Portability is not a part of good product design.

4. Which is incorrect among the following choices?
a) Adequacy – Design that meets more stakeholder needs, subject to constraints, are better
b) Feasibility – Simpler designs are better
c) Beauty – Beautiful designs are better
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: Feasibility : A design is acceptable only if it is realized.

5. Selection of candidate requirements can be made by which parties?
a) Stakeholders
b) Designers
c) Testers
d) Stakeholders & Designers
View Answer

Answer: d
Explanation: Parties like stakeholders and designers follow selection procedure.
advertisement

6. Techniques for selecting alternative requirements?
a) Stakeholder participation
b) Crucial expectation
c) Multidimensional ranking
d) Pros and Cons
View Answer

Answer: a
Explanation: Stakeholder participation is not a technique.

7. Which of these are included in the multidimensional ranking?
a) It includes scoring matrix
b) It provides objective base for making the selection
c) Alternative receives weighted scores for each selection criterion
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: All choices are included in the multidimensional ranking

8. What is false about pros and cons technique?
a) Selectors list each alternatives advantages and disadvantages
b) Technique is slow and not easy to use
c) Selection is made by consensus or vote
d) The results depends more on the persuasiveness of individual team member than on the objective quality of alternative designs
View Answer

Answer: b
Explanation: Technique is fast and easy to use.

9. What is the scoring matrix?
a) Scoring matrix are included in pros and cons
b) Scoring matrix evaluates based on numerical data
c) Scoring matrix is a table showing alternative requirements in columns and weighted selection criteria in the rows
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: Choice c is true rest all are false.
advertisement

10. Which of the following statement is not true?
a) Once alternative requirements have been selected for inclusion in the design solution, they can be prioritized in case some must later be thrown out or deferred
b) Multidimensional ranking can be done using scoring matrices
c) Either of Stakeholders or designers can select alternative requirements
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: Stakeholders, designers, even both can select alternative requirements.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Software Architecture and Design.

advertisement
advertisement
advertisement
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn