Software Architecture Questions and Answers – CelsiusTech : A Case Study in product line development

«
»

This set of Software Architecture Interview Questions and Answers for freshers focuses on “CelsiusTech : A Case Study in product line development”.

1. CelsiusTech is one of the leading suppliers of command and control systems which of following?
a) Sweden
b) France
c) Portugal
d) Spain
View Answer

Answer: a
Explanation: CelsiusTech is one of the leading suppliers of Sweden for command and control systems.
advertisement

2. CelsiusTech is composed of which of the following companies?
a) CelsiusTech System
b) CelsiusTech Electronics
c) CelsiusTech IT
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: All of the mentioned are included for CelsiusTech.

3. Which of the following are the area of expertise for CelsiusTech?
a) Command and Control
b) Communication
c) Fire control systems
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: All of the mentioned are the area of expertise for CelsiusTech.

4. Which of the following is applied for CelsiusTech results?
a) Shrinking Schedules
b) Code Reuse
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: All of the mentioned are applied for CelsiusTech.

5. Which of the following is true for Organizational structure?
a) Requirements and interfaces allocated and described in documents with limited communication
b) Functional area managers with little understanding of the other segments of the system
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: All of the mentioned are true for organizational structure.
advertisement

6. Which of the following SS2000 organization is applicable for the period 1986 to 1991?
a) Development of test strategies, plans and tests
b) Coordination of all test runs
c) Component project that develop, integrate and manage product line components
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: The following mentioned are applicable for SS2000 organization for the period 1986 to 1991.

7. Which of the following applies architectural approach?
a) The modular structure
b) Maintaining Large pre integrated chunks
c) Maintaining the component base as new systems are produced
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: All of the mentioned are the approaches for architecture of CelsiusTech.

8. Which of the following are part of Operator’s Console ?
a) ASC
b) Common Applications
c) LAN
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Part of Operator’s Console are ASC, ECM etc.

9. Which of the following are linked with Fundamentals?
a) Tactical Information
b) Database
c) Diagnostics
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: All of the mentioned are linked with fundamentals.
advertisement

10. Which of the following are linked with Base System?
a) ECM
b) LAN
c) ASC
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: LAN is linked with Base system.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Software Architecture.

Here’s the list of Best Reference Books in Software Architecture.

To practice all areas of Software Architecture for Interviews, here is complete set on 1000+ Multiple Choice Questions and Answers on Software Architecture.

advertisement

advertisement
advertisement
advertisement
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn