Software Architecture Questions and Answers – Applying Unit Operations To User-Interface Software

«
»

This set of Software Architecture online quiz focuses on “Applying Unit Operations To User-Interface Software”.

1. Which among the following are the functions that any system with a user interface must provide?
a) Presentation
b) Dialogue
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Presentation and Application are the functions that any system with a user interface must provide.
advertisement

2. What is Presentation?
a) Interaction with user
b) Understanding purpose of the system
c) It is the function that every interactive system must support
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Presentation- Interaction with user.

3. Which of the following is the main task accomplished by the user?
a) Compose a document
b) Create a spreadsheet
c) Send mail
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: All of the mentioned are the main task accomplished by the user.

4. What is Dialogue?
a) Interaction with user
b) Understanding purpose of the system
c) It is the function that every interactive system must support
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: Dialogue-It is the function that every interactive system must support.

5. Which of the following is incorrect about the monolithic model?
a) Monolithic model is simply an implementation model
b) It provides a good efficiency because application and interface model are directly connected
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: All of the mentioned are correct.
advertisement

6. What is Application?
a) Interaction with user
b) Understanding purpose of the system
c) It is the function that every interactive system must support
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: Application-Understanding purpose of the system.

7. HCI which concerns lead the evolution of Seeheim Model?
a) Modifiability and Scalability
b) Modifiability and Portability
c) Modifiability alone
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: HCI concern about Modifiability and Portability lead the evolution of Seeheim Model.

8. What are the portability concerns founded in Seeheim model?
a) Replacing the presentation toolkit
b) Replacing the application toolkit
c) Replacing the dialogue toolkit
d) Replacing the presentation & dialogue toolkit
View Answer

Answer: d
Explanation: The portability concerns founded in Seeheim model are- Replacing the presentation toolkit and Replacing the application toolkit.

9. Which of the unit operations can increase the overall portability?
a) Resource sharing
b) Is-a Decomposition
c) Abstraction
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: All of the mentioned unit operations can increase the overall portability.
advertisement

10. Which of the following is true for Seeheim model?
a) Presentation is abstracted from dialogue and Application
b) Presentation and Dialogue is abstracted from Application
c) Presentation and Application is abstracted from Dialogue
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Presentation is abstracted from dialogue and application.

11. Which of the unit operation is used in Model view controller?
a) Is a Decomposition
b) Part Whole Decomposition
c) All of the mentioned
d) None of the operation
View Answer

Answer: b
Explanation: Part whole decomposition is applied to MVC.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Software Architecture.

Here’s the list of Best Reference Books in Software Architecture.

advertisement

To practice all areas of Software Architecture for online Quizzes, here is complete set on 1000+ Multiple Choice Questions and Answers on Software Architecture.

advertisement
advertisement
advertisement
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn