Operating System Questions & Answers – Distributed Operating System – Types & Resource Sharing

This set of 1000+ Operating System MCQs focuses on “Distributed Operating System – Types & Resource Sharing”

1) What is not true about distributed system ?
a) It is a collection of processor
b) All processors are synchronized
c) They do not share memory
d) None of these
View Answer

Answer : b
Explanation: None.

2) What are characteristics of processor in distributed system ?
a) They vary in size and function
b) They are same in size and function
c) They are manufactured with single purpose
d) They are real-time devices
View Answer

Answer : a
Explanation: None.

3) What are characteristics of distributed file system ? (Choose two)
a) Its users,servers and storage devices are dispersed
b) Service activity is carried out across the network
c) They have single centralized data repository
d) There are multiple dependent storage devices
View Answer

Answer : a & b
Explanation: None.

4) What is not a major reason for building distributed systems ?
a) Resource sharing
b) Computation speedup
c) Reliability
d) Simplicity
View Answer

Answer : d
Explanation: None.

5) What are two types of distributed operating system ? (Choose two)
a) Network Operating system
b) Zone based Operating system
c) Level based Operating system
d) Distributed Operating system
View Answer

Answer : a & d
Explanation: None.

6) What are characteristic of Network Operating Systems ? (Choose two)
a) Users are aware of multiplicity of machines
b) They are transparent
c) They are simple to use
d) They are not transparent
View Answer

Answer : a & d
Explanation: None.

7) How are access to resources of various machines is done ? (Choose two)
a) Remote logging using ssh or telnet
b) Remote Desktop
c) FTP is not used
d) Zone are configured for automatic access
View Answer

Answer : a & b
Explanation: None.

8) What are characteristics of Distributed Operating system ? (Choose two)
a) Users are not aware of multiplicity of machines
b) Access is done like local resources
c) Users are aware of multiplicity of machines
d) They have multiple zones to access files
View Answer

Answer : a & b
Explanation: None.

9) What are characteristics of data migration ?
a) transfer data by entire file or immediate portion required
b) transfer the computation rather than the data
c) execute an entire process or parts of it at different sites
d) None of these
View Answer

Answer : a
Explanation: None.

10) What are characteristics of computation migration ?
a) transfer data by entire file or immediate portion required
b) transfer the computation rather than the data
c) execute an entire process or parts of it at different sites
d) None of these
View Answer

Answer : b
Explanation: None.

11) What are characteristics of process migration ?
a) transfer data by entire file or immediate portion required
b) transfer the computation rather than the data
c) execute an entire process or parts of it at different sites
d) None of these
View Answer

Answer : c
Explanation: None.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Operating System.

Subscribe Newsletter & Posts

Sanfoundry Training Center of Excellence (CoE)

Manish Bhojasia, a technology veteran with 17+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer and SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage & Cluster Administration, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals and Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him below.

1000 OS MCQs | Quiz

Basics
Processes
Process Control Block
Process Scheduling Queues
Process Synchronization
Process Creation
Inter Process Communication
Remote Procedure Calls
Structures
CPU Scheduling
CPU Scheduling Benefits
CPU Scheduling Algorithms - 1
CPU Scheduling Algorithms - 2
The Critical Section (CS) Problem and Solutions
Semaphores - 1
Semaphores - 2
Classic Synchronization Problems
Monitors
Atomic Transactions
Deadlock
Deadlock Prevention
Deadlock Avoidance
Deadlock Detection
Deadlock Recovery
Swapping Processes - 1
Swapping Processes - 2
Memory Management
Memory Allocation - 1
Memory Allocation - 2
Paging - 1
Paging - 2
Segmentation
I/O System - Application I/O Interface - 1
I/O System - Application I/O Interface - 2
I/O System - Kernel I/O Subsystems
RTOS
Real Time System - Implementing RT Operating Systems - 1
Real Time System - Implementing RT Operating Systems - 2
Real Time System - Real Time CPU Scheduling - 1
Real Time System - Real Time CPU Scheduling - 2
Multimedia Systems
Multimedia System - Compression - 1
Multimedia System - Compression - 2
Multimedia System - Compression - 3
Multimedia System - CPU and Disk Scheduling
Multimedia System - Network Management
Security - User Authentication
Security - Program and System Threats
Security - Securing Systems and Facilities
Security - Intrusion Detection
Security - Cryptography
Secondary Storage
Linux
Threads
User and Kernel Threads
Multi Threading Models
The fork and exec System Calls
Thread Cancellation
Signal Handling
Thread Pools
Virtual Memory
Demand Paging
Page Replacement Algorithms - 1
Page Replacement Algorithms - 2
Allocation of Frames
Thrashing
File System
File System Implementation
File System Interface Access Methods - 1
File System Interface Access Methods - 2
File System Interface Directory Structure - 1
File System Interface Directory Structure - 2
File System Interface Mounting and Sharing
File System Interface Protection
File System Implementation - Allocation Methods - 1
File System Implementation - Allocation Methods - 2
File System Implementation - Allocation Methods - 3
File System Implementation - Performance
File System Implementation - Recovery
File System Implementation - Network File System - 1
File System Implementation - Network File System - 2
I/O Subsystem
Disk Scheduling - 1
Disk Scheduling - 2
Disk Management
Swap Space Management
RAID Structure - 1
RAID Structure - 2
Tertiary Storage
Protection - Access Matrix
Protection
Security
Protection - Memory Protection
Protection - Revocation of Access Rights
Distributed Operating System
Distributed Operating System - Types & Resource Sharing
Distributed Operating System - Network Structure & Topology
Distributed Operating System - Robustness of Distributed Systems
Distributed File System - 1
Distributed File System - 2
Distributed File System - 3
Distributed Coordination
Distributed Synchornization
Follow Manish & Sanfoundry