Operating System Questions & Answers – Multimedia System – Network Management

This set of Operating System Questions and Answers focuses on “Multimedia System – Network Management”

1. The three general methods for delivering content from a server to a client across a network are ___________
a) unicasting
b) multicasting
c) broadcasting
d) all of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: None.

2. Unicasting delivers the content to ___________
a) a single client
b) all clients, regardless whether they want the content or not
c) a group of receivers who indicate they wish to receive the content
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

3. Broadcasting delivers the content to ___________
a) a single client
b) all clients, regardless whether they want the content or not
c) a group of receivers who indicate they wish to receive the content
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: None.
advertisement
advertisement

4. Multicasting delivers the content to ___________
a) a single client
b) all clients, regardless whether they want the content or not
c) a group of receivers who indicate they wish to receive the content
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: None.

5. RTSP stands for ___________
a) Real Time Streaming Policy
b) Real Time Streaming Protocol
c) Real Time Systems Protocol
d) Read Time Streaming Policy
View Answer

Answer: b
Explanation: None.
Sanfoundry Certification Contest of the Month is Live. 100+ Subjects. Participate Now!

6. HTTP is __________
a) a stateful protocol
b) a stateless protocol
c) a protocol that maintains the status of its connection with the client
d) a stateless protocol that does not maintain the status of its connection with the client
View Answer

Answer: d
Explanation: None.

7. RTSP includes which of the following states?
a) SETUP
b) PLAY
c) PAUSE
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: None.
advertisement

8. In the SETUP state ___________
a) the server is setup
b) the client is setup
c) the server allocates resources for the client session
d) the client sends requests to the server
View Answer

Answer: c
Explanation: None.

9. In the TEARDOWN state ___________
a) the server breaks down the connection and releases the resources allocated for the session
b) the client breaks down the connection and releases the resources allocated for the session
c) the system crashes
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: None.
advertisement

10. RTP stands for ___________
a) real time protocol
b) real time transmission control protocol
c) real time transmission protocol
d) real time transport protocol
View Answer

Answer: d
Explanation: None.

11. The problem with unicast delivery is that the ___________
a) memory allocation is difficult
b) server must establish a separate unicast session for each client
c) the routers must support unicasting
d) the clients must be close to the server
View Answer

Answer: b
Explanation: None.

12. The difficulty with multicasting from a practical point of view is ___________
a) memory allocation is difficult
b) server must establish a separate unicast session for each client
c) the routers must support multicasting
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: None.

13. To let a client have random access to a media stream with ___________
a) the protocol used must not be stateless
b) the server must support download
c) the stream should give access rights to the client
d) all of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Operating System.

If you find a mistake in question / option / answer, kindly take a screenshot and email to [email protected]

advertisement
advertisement
Subscribe to our Newsletters (Subject-wise). Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

Youtube | Telegram | LinkedIn | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He lives in Bangalore, and focuses on development of Linux Kernel, SAN Technologies, Advanced C, Data Structures & Alogrithms. Stay connected with him at LinkedIn.

Subscribe to his free Masterclasses at Youtube & discussions at Telegram SanfoundryClasses.