Operating System Questions and Answers – Memory Management – Swapping Processes – 2

This set of Operating System Questions and Answers focuses on “Swapping Processes” and will also be useful for interview preparations for experienced people.

1. The address generated by the CPU is referred to as ____________
a) Physical address
b) Logical address
c) Neither physical nor logical
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: None.

2. The address loaded into the memory address register of the memory is referred to as ____________
a) Physical address
b) Logical address
c) Neither physical nor logical
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

3. The run time mapping from virtual to physical addresses is done by a hardware device called the ____________
a) Virtual to physical mapper
b) Memory management unit
c) Memory mapping unit
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: None.
advertisement
advertisement

4. The base register is also known as the ____________
a) basic register
b) regular register
c) relocation register
d) delocation register
View Answer

Answer: c
Explanation: None.

5. The size of a process is limited to the size of ____________
a) physical memory
b) external storage
c) secondary storage
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

6. If execution time binding is being used, then a process ______ be swapped to a different memory space.
a) has to be
b) can never
c) must
d) may
View Answer

Answer: d
Explanation: None.

7. Swapping requires a _________
a) motherboard
b) keyboard
c) monitor
d) backing store
View Answer

Answer: d
Explanation: None.
advertisement

8. The backing store is generally a ____________
a) fast disk
b) disk large enough to accommodate copies of all memory images for all users
c) disk to provide direct access to the memory images
d) all of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: None.

9. The ________ consists of all processes whose memory images are in the backing store or in memory and are ready to run.
a) wait queue
b) ready queue
c) cpu
d) secondary storage
View Answer

Answer: b
Explanation: None.
advertisement

10. The _________ time in a swap out of a running process and swap in of a new process into the memory is very high.
a) context – switch
b) waiting
c) execution
d) all of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

11. The major part of swap time is _______ time.
a) waiting
b) transfer
c) execution
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: None.

12. Swapping _______ be done when a process has pending I/O, or has to execute I/O operations only into operating system buffers.
a) must
b) can
c) must never
d) maybe
View Answer

Answer: c
Explanation: None.

13. Swap space is allocated ____________
a) as a chunk of disk
b) separate from a file system
c) into a file system
d) all of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Operating System.

If you find a mistake in question / option / answer, kindly take a screenshot and email to [email protected]

advertisement
advertisement
Subscribe to our Newsletters (Subject-wise). Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

Youtube | Telegram | LinkedIn | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He lives in Bangalore, and focuses on development of Linux Kernel, SAN Technologies, Advanced C, Data Structures & Alogrithms. Stay connected with him at LinkedIn.

Subscribe to his free Masterclasses at Youtube & discussions at Telegram SanfoundryClasses.