Operating System Questions & Answers – RAID Structure – 2

«
»

This set of Advanced Operating System Questions and Answers focuses on “RAID Structure – 2”.

1. A large number of disks in a system improves the rate at which data can be read or written if ____________
a) the disks are operated on sequentially
b) the disks are operated on selectively
c) the disks are operated in parallel
d) all of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: None.
advertisement

2. RAID stands for ____________
a) Redundant Allocation of Inexpensive Disks
b) Redundant Array of Important Disks
c) Redundant Allocation of Independent Disks
d) Redundant Array of Independent Disks
View Answer

Answer: d
Explanation: None.

3. If the mean time to failure of a single disk is 100,000 hours, then the mean time to failure of some disk in an array of 100 disks will be ____________
a) 100 hours
b) 10 days
c) 10 hours
d) 1000 hours
View Answer

Answer: d
Explanation: None.
advertisement
advertisement

4. The solution to the problem of reliability is the introduction of __________
a) aging
b) scheduling
c) redundancy
d) disks
View Answer

Answer: c
Explanation: None.

5. The technique of duplicating every disk is known as ____________
a) mirroring
b) shadowing
c) redundancy
d) all of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: None.
advertisement

6. The mean time to failure of a mirrored disk depends on ____________
I) the mean time to failure of individual disks
II) the mean time to repair
a) Only I
b) Only II
c) Both I and II
d) Neither I nor II
View Answer

Answer: c
Explanation: None.

7. RAID level ________ refers to disk arrays with striping at the level of blocks, but without any redundancy.
a) 0
b) 1
c) 2
d) 3
View Answer

Answer: a
Explanation: None.
advertisement

8. RAID level _______ refers to disk mirroring.
a) 0
b) 1
c) 2
d) 3
View Answer

Answer: b
Explanation: None.

9. RAID level ______ is also known as bit interleaved parity organisation.
a) 0
b) 1
c) 2
d) 3
View Answer

Answer: d
Explanation: None.
advertisement

10. A single parity bit can be used for ____________
a) detection
b) multiple error corrections
c) few error corrections
d) all of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

11. RAID level ______ is also known as memory style error correcting code(ECC) organization.
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4
View Answer

Answer: b
Explanation: None.

12. RAID level 3 does not have _________ as in RAID level 1.
a) efficiency
b) enough storage space for data
c) storage overhead
d) time consumption overhead
View Answer

Answer: c
Explanation: There is one mirror disk for every disk in level 1.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Operating System.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn | Youtube | Instagram | Facebook | Twitter