Cloud Computing Questions and Answers – PaaS Application Frameworks – 2

This set of Cloud Computing Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “PaaS Application Frameworks – 2”.

1. Which of the following layer of Wolf platform architecture is depicted in the following figure?
Find the layer of Wolf platform from the given diagram
a) upper
b) middle
c) lower
d) all of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: In Wolf, the data and transaction management conforms to the business rules you create.

2. Point out the correct statement.
a) SquareSpace is used in major Websites and organizes vast amounts of information
b) LongJump creates browser-based Web applications that are database-enabled
c) LongJump extends Python and uses a Model-View-Controller architecture (MVC) for its framework
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: LongJump comes with an Object Model Viewer.

3. Which of the following instrumentation tool displays the real-time parameters of your application in a visual form in AppBase?
a) Security Roles Management
b) Dashboard Designer
c) Report Builder
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: Applications that you create are deployed with the AppBase Application Revision Management console.

4. Which of the following lets you sort, aggregate, display, and format report information based on the data in your application?
a) Presentation Builder
b) Dashboard Designer
c) Report Builder
d) Business Objects Build
View Answer

Answer: c
Explanation: The applications you create in AppBase may be integrated with Amazon S3 Web Services (storage).

advertisement
advertisement

5. Point out the wrong statement.
a) LongJump comes with a security policy engine that has user and group privileges
b) Squarespace lets you create beautiful hosted Websites with a variety of capabilities with visual tools alone
c) LongJump is WYSIWYG editor
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: The applications are built using visual tools and deployed on the hosted infrastructure.

6. Which of the following object database has the ability to create rich data objects and create relationships between them?
a) Presentation Builder
b) Business Objects Build
c) Business Process Designer
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Presentation builder allows you to drag and drop visual controls for creating Web forms and data entry screens and to include the logic necessary to automate what the user sees.

7. Which of the following technologies are used in LongJump’s PaaS?
a) REST
b) SOAP
c) Java
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: Its development environment is based on Java and uses REST/SOAP APIs.

8. Which of the following is a WYSIWYG web builder?
a) WaveMaker
b) Eccentex AppBase
c) Ez Publish
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: WaveMaker is a visual rapid application development environment for creating Java-based Web and cloud Ajax applications.

advertisement

9. ___________ tool is used to create business logic for your application.
a) Presentation Builder
b) Business Objects Build
c) Business Process Designer
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: With it, you can manage workflow, integrate modules, create rules, and validate data.

10. Which of the following architecture is shown in the following figure?
Find the AppBase from the given diagram
a) AppOne
b) AppBase
c) AppSquare
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: AppBase includes a set of different tools for building applications.

advertisement

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Cloud Computing.

Here’s the list of Best Books in Cloud Computing.

To practice all areas of Cloud Computing, Here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

If you find a mistake in question / option / answer, kindly take a screenshot and email to [email protected]

advertisement
advertisement
Subscribe to our Newsletters (Subject-wise). Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

Youtube | Telegram | LinkedIn | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He lives in Bangalore, and focuses on development of Linux Kernel, SAN Technologies, Advanced C, Data Structures & Alogrithms. Stay connected with him at LinkedIn.

Subscribe to his free Masterclasses at Youtube & discussions at Telegram SanfoundryClasses.