Cloud Computing Questions and Answers – Porting Applications

«
»

This set of Cloud Computing Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Porting Applications”.

1. Which of the following vendor is offering optimization appliances for VMware infrastructure?
a) Expand Networks
b) Certeon
c) Replify
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: Most virtual appliances are used to run a single application and are configurable from a Web page.
advertisement

2. Point out the correct statement.
a) Virtual appliances are a relatively new paradigm for application deployment
b) External network virtualization cannot be done using network switches and VLAN software
c) All imaging programs can take snapshots of systems
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Cloud computing is the major reason for the interest in them and for their adoption.

3. Simple Cloud API is useful for applications written in ____________
a) PHP
b) Python
c) Scala
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Other methods may be needed to make applications easily portable.

4. The __________ solution creates a virtual application appliance as an architectural layer between the Windows or the UNIX operating system and applications.
a) AppOne
b) AppZero
c) AppSoft
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: The running application in AppZero changes none of the registry entries or any of the files on the Windows Server.

5. Point out the wrong statement.
a) Cloud computing applications have the ability to run on virtual systems
b) Systems (VMs running applications), storage, and network assets cannot be virtualized
c) Applications that run in data centers are captive to the operating systems and hardware platforms that they run on
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: VMs running applications have sufficient flexibility to give acceptable distributed WAN application performance.

advertisement

6. _______ creates a container that encapsulates the application and all the application’s dependencies within a set of files.
a) VAA
b) VAS
c) VSA
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Dependencies include DLL, service settings, necessary configuration files, registry entries, and machine and network settings.

7. Which of the following layer serves as the mediator for file I/O, the memory I/O, and application calls and response to DLLs?
a) application
b) client
c) virtualization
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: The running application in AppZero changes none of the registry entries or any of the files on the Windows Server.

8. Which of the following application delivery platform’s main focus is on desktop installations?
a) Microsoft App-V
b) Microsoft Hyper
c) Amazon EC2
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Installations can be done over the network after the AppZero application appliance is installed.

9. Which of the following is the most widely used technique for abstraction?
a) Load balancing
b) Load scheduling
c) Load scaling
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: With load balancing, system requests are directed to appropriate systems on demand.

advertisement

10. Which of the following is a potent cloud-building technology?
a) vSphere
b) HyperCube
c) vCube
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: vSphere can create virtual machines, virtual datastores, and virtual networks, and move these resources about while the system is active.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Cloud Computing.

Here’s the list of Best Reference Books in Cloud Computing.

To practice all areas of Cloud Computing, Here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

advertisement

advertisement
advertisement
advertisement
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn