Cloud Computing Questions and Answers – Online Office Systems – 1

«
»

This set of Cloud Computing Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Online Office Systems – 1”.

1. Which of the following can be referred to as productivity software?
a) DBMS
b) Word processors
c) Presentation software
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: Productivity software is an archaic term based on office suites.

advertisement

2. Point out the correct statement.
a) Management of cloud storage is performed by out-of-band management systems through a data storage interface
b) Out-of-band refers to a management console that isn’t on the storage network
c) Out-of-band is most often on an Ethernet network inside a browser
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: From the management console, additional data services such as cloning, compression, de-duplication, and snapshots may be invoked.

3. Which of the following can be tagged as frequently used secondary category applications?
a) Personal Information Managers
b) Scheduler
c) HTML editors
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: Graphics modules, most often bitmapped or paint programs is also considered as second category application.

advertisement
advertisement

4. Which of the following is characteristic of productivity software?
a) Standards for data interchange
b) User-centric
c) Static features
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: Productivity software offers limited customization.

5. Point out the wrong statement.
a) A CDMI container can be exported and then used as a virtual disk by Virtual Machines in the cloud
b) CDMI and OCCI are meant to interoperate
c) The cloud infrastructure management console can be used to attach exported CDMI containers to the Virtual Machine that is desired
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: CDMI exports containers so the information that is obtained from the OCCI interface is part of the exported container.

advertisement

6. Which of the following is the disadvantage of online office suite?
a) Generally lower costs for users
b) Platform independence
c) Reduced maintenance costs
d) An Internet connection is required to access your documents
View Answer

Answer: d
Explanation: Some cloud-based applications now offer what is called an “offline” mode so you can work on documents on your local system when an Internet connection is not available.

7. Which of the following benefit is provided by the cloud computing office suite?
a) Easier document sharing
b) More secure
c) No full Control
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Data in the cloud can be lost and must be managed and backed up.

advertisement

8. Which of the following is Adobe’s application suite of cloud-based applications?
a) Acrobat.com
b) Openoffice
c) Gpdf
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Adobe’s offerings on Acrobat.com are centered around preparing documents, manipulating graphics, and publishing the results.

9. Which of the following tool cannot be found at Acrobat.com?
a) Buzzword
b) ConnectNow
c) Create Sheet
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: ConnectNow is an online conferencing and collaboration service.

advertisement

10. Which of the following Acrobat word processor offers a capable set of office applications and makes good use of Adobe Flash animation in its interface?
a) Buzzword
b) ConnectNow
c) Create Sheet
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Buzzword is strong in graphical capabilities.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Cloud Computing.

Here’s the list of Best Reference Books in Cloud Computing.

To practice all areas of Cloud Computing, Here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn | Youtube | Instagram | Facebook | Twitter