Cloud Computing Questions and Answers – Video Streaming – 2

«
»

This set of tough Cloud Computing Questions and Answers focuses on “Video Streaming – 2”.

1. Which of the following is also known as MPEG-4 AVC?
a) MPEG-4 Part 9
b) MPEG-4 Part 10
c) MPEG-4 Part 11
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: AVC stands for Advanced Video Coding.

advertisement

2. Point out the wrong statement.
a) Video streaming is a high data-rate transfer activity that benefits greatly from the cloud
b) Very few video services are already cloud-based
c) Audio streaming has enabled low-cost distribution of news and entertainment
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: Many video services are already cloud-based.

3. ITU-T Video Coding Experts Group (VCEG) and the ISO/IEC Moving Picture Experts Group (MPEG) created the __________ standard.
a) JVM
b) JVT
c) JVS
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: Both standards are technically identical.

4. Which of the following format is not suitable for cloud-based implementation meant for large audiences?
a) H.263
b) MPEG-4 Part 10
c) H.264
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: Older and less capable formats such as H.263, MPEG-4 Part 2, and MPEP-2 are still in use.

5. Point out the wrong statement.
a) In order to support a range of devices, the Advanced Video Coding defines a set of profiles to support specific device types
b) The profiles in most widespread use are Main and High, with the Baseline and Extended profiles in use for mobile devices
c) The codec that compresses/decompresses the video content uses a block-oriented motion-compensation scheme
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: H.264 defines a standard for encoding content, but that the implementation of a codec can vary.

advertisement

6. Which of the following uses the Vorbis audio codec and the Matroska container file structure?
a) WebM
b) MP4
c) MP3
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: This container file format is encoded/decoded by the VP8 video codec, which was developed by On2 and now owned by Google.

7. ________ is the iconic flash video-sharing service now owned by Google.
a) BBC
b) CGS
c) YouTube
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: To use YouTube inside a browser, you need to have Adobe Flash installed on your computer.

8. YouTube Mobile uses ___________ streaming to make video available on other mobile phone platforms.
a) RTP
b) RTSP
c) RTCP
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: YouTube has developed a simplified interface for TV display called YouTube XL.

9. Which of the following is an open-source royalty-free media file format that has been optimized for the Web?
a) WebM
b) MP4
c) MP3
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: It can also be used to carry HTML5 content.

advertisement

10. Which of the following video format can be uploaded on Youtube?
a) OGV
b) OGG
c) DivX
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: Ogg is a free, open container format maintained by the Xiph.Org Foundation.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Cloud Computing.

Here’s the list of Best Reference Books in Cloud Computing.

To practice tough questions on all areas of Cloud Computing, Here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

advertisement

advertisement
advertisement
advertisement
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn