Cloud Computing Questions and Answers – Online Office Systems – 3

«
»

This set of Cloud Computing Problems focuses on “Online Office Systems – 3”.

1. Which of the following types is a Web-based version of the PowerPoint presentation program?
a) PowerPoint Office Live Web Apps
b) PowerPoint Online Ppts
c) PowerPoint Docs
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Microsoft Office Live is aimed at individual, SOHO (Small Office/Home Office), and small business users.

advertisement

2. Point out the correct statement.
a) Google Docs is Google’s online word processor
b) Using a feature called Google Gadgets, you can add functionality to various Google Docs modules
c) The central application in the Google Docs suite lets you upload documents, open documents, and share documents
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: Gadgets can add an interactive motion chart or a temperature chart type to the spreadsheet.

3. Which of the following Storage component is used in Office Live Small Business?
a) Office Live Workspace
b) TransMedia
c) Office Live Container
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: The fundamental feature of the service is the ability to store and share documents online.

advertisement
advertisement

4. Thinkfree Office is written in which of the following programming language?
a) Java
b) Perl
c) C#
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: ThinkFree Office is one of the earliest of the online office suites to be released, first appearing in 2001.

5. Point out the wrong statement.
a) Google’s event and time management application uses an Ajax interface to support drag and drop of events between dates and times
b) Google Calendar is thought to be the most widely used online calendar today
c) Files you save in SkyDrive do not store a version history and are searchable within the service
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: Documents you create in SkyDrive and entire folders can be synchronized with other locations.

advertisement

6. Which of the following is a component of Thinkfree Office suite?
a) Write
b) Calc
c) Note
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: Through the use of the Power Edit applet for Write, Calc, and Show, a history of document versions is retained.

7. Which of the following Thinkfree Office component allows you to create a presentation program?
a) Write
b) Calc
c) Show
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: Documents created in ThinkFree Online can be saved to your desktop, an online share, or a mobile workspace.

advertisement

8. Which of the following collaboration feature in Thinkfree Office allow user to upload documents?
a) ThinkFree Docs
b) ThinkFree Note
c) ThinkFree Slide
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Other users can then view the documents, spreadsheets, or presentations that are made available to them.

9. Which of the similar feature is not available in Zoho office suite relative to Google cloud suite?
a) Google Apps
b) Google Word
c) Google Drawing
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: The Zoho Office Suite is one of the more highly regarded online office suites.

advertisement

10. Which of the following file format is supported by Zoho Writer?
a) ODT
b) SXW
c) RTF
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: Writer supports the following standard file formats: text (TXT), Microsoft Word (DOC), RTF, Office Open XML (DOCX), OpenDocument text (ODT), OpenOffice.org text (SXW), HTML, and image files.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Cloud Computing.

Here’s the list of Best Reference Books in Cloud Computing.

To practice problems on all areas of Cloud Computing, Here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn | Youtube | Instagram | Facebook | Twitter