Cloud Computing Questions and Answers – Windows Live Service – 1

«
»

This set of Cloud Computing Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Windows Live Service – 1”.

1. Which of the following has core services shown in the following figure?
a) Google Live
b) Windows Live
c) Amazon Live
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: Windows Live is based around five core services.

2. Point out the wrong statement.
a) Windows Live is a collection of cloud-based applications and services
b) Every Windows Live applications run as standalone applications and are available to users directly through a browser
c) Microsoft has rolled out Windows Live in sets of releases they describe as four waves
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: The first wave was a rebranding of several Microsoft MSN applications and services in late 2005.

advertisement

3. Which of the following is a management utility for a domain using SOAP and RPC?
a) Alerts
b) Contact
c) Admin centre
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: Alerts enables Windows Live Alerts from an RSS feed.

4. Which of the following was formerly called Windows Live Dev?
a) Live Services
b) Windows Live Messenger Connect
c) Windows Control Foundation
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: Developers access the services for Windows Live Services through a collection of APIs and controls called Windows Live Messenger Connect.

advertisement
advertisement

5. Point out the correct statement.
a) Messenger Connect was released as part of the Windows Live Wave 2
b) There is a current limit of 1 GB for each SQL Azure Database
c) Queries against a single database are unified
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: Messenger Connect was released as part of the Windows Live Wave 4 at the end of June 2010.

6. Which of the following way can be used to access Windows Live?
a) By navigating to the service from the command on the navigation bar at the top of Windows Live
b) By directly entering the URL of the service
c) By selecting the application from the Windows Live Essentials folder on the Start menu
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: If you haven’t signed into Windows Live during your session, Windows Live requests that you do so before allowing you to proceed.

advertisement

7. ___________ is Management service for Windows Live ID and relationships.
a) Windows Live Account
b) Windows Live Admin Center
c) Windows Live Management
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Some Windows Live applications are client-side applications, many others are Web-based applications, some are mobile apps, and an important subset of these services are available to developers through the Windows Live Messenger Connect APIs.

8. Which of the following synchronizes information obtained from RSS and ATOM sources?
a) FeedSync
b) Live Framework
c) Alerts
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Live Framework includes the Live Mesh tools from Visual Studio 2008 and Visual Web Developer Express Edition 2008.

advertisement

9. Which of the following service use XML-RPC calls to get and send Weblog data?
a) Spaces
b) Windows Live ID
c) Photo Gallery
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Spaces integrates Windows Live Spaces, Windows Live Events, Windows Live Photos, and Windows Live Profile into applications.

10. Which of the following service allows applications to incorporate the features of the Windows Live Writer?
a) Spaces
b) Windows Live ID
c) Writer
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: Additional capabilities include features for creating and managing blogs, adding more content, and customizing the Windows Live Writer user interface.

advertisement

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Cloud Computing.

Here’s the list of Best Reference Books in Cloud Computing.

To practice all areas of Cloud Computing, Here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!
advertisement
advertisement
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn | Youtube | Instagram | Facebook | Twitter