Cloud Computing Questions and Answers – Benefits and Drawbacks of Cloud Computing

«
»

This set of Cloud Computing Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Benefits and Drawbacks of Cloud Computing”.

1. Which of the following was one of the top 5 cloud applications in 2010?
a) Cloud backup
b) Web applications
c) Business applications
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: Cloud computing has shifted the economics of software delivery in a manner similar to the way that music downloads have shifted the delivery of commercial music.

2. Point out the correct statement.
a) Google’s cloud includes perhaps some 10 data centers worldwide
b) Flipkart.com’s infrastructure was built to support elastic demand so the system could accommodate peak traffic
c) Data centers have been sited to optimize the overall system latency
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: Datacenter can Keep land costs modest and occupation unobtrusive.

advertisement

3. Which of the following benefit is related to creates resources that are pooled together in a system that supports multi-tenant usage?
a) On-demand self-service
b) Broad network access
c) Resource pooling
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: A cloud service provider creates resources that are pooled together in a system that supports multi-tenant usage.

4. The _____ is something that you can obtain under contract from your vendor.
a) PoS
b) QoS
c) SoS
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: Depending upon the type of service being offered, you may find that you do not require hardware or software licenses to implement your service.

advertisement
advertisement

5. Point out the wrong statement.
a) Internet consumes roughly 1 percent of the world’s total power
b) The cost advantages of cloud computing have enabled new software vendors to create productivity applications
c) A client can provision computer resources without the need for interaction with cloud service provider personnel
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Data centers have been sited to have access to low cost power.

6. All cloud computing applications suffer from the inherent _______ that is intrinsic in their WAN connectivity.
a) propagation
b) latency
c) noise
d) all of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: While cloud computing applications excel at large-scale processing tasks, if your application needs large amounts of data transfer, cloud computing may not be the best model for you.

advertisement

7. Cloud computing is a _______ system and it is necessarily unidirectional in nature.
a) stateless
b) stateful
c) reliable
d) all of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Cloud computing is a stateless system, as is the Internet in general.

8. Which of the following is the most important area of concern in cloud computing?
a) Security
b) Storage
c) Scalability
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: When your data travels over and rests on systems that are no longer under your control, you have increased risk due to the interception and malfeasance of others.

advertisement

9. You can’t count on a cloud provider maintaining your _____ in the face of government actions.
a) scalability
b) reliability
c) privacy
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: Cloud computing industry continues to address security concerns.

10. Which of the following architectural standards is working with cloud computing industry?
a) Service-oriented architecture
b) Standardized Web services
c) Web-application frameworks
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: These standards help to enable different business models that cloud computing vendors can support, most notably Software as a Service (SaaS), Web 2.0 applications, and utility computing.

advertisement

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Cloud Computing.

Here’s the list of Best Reference Books in Cloud Computing.

To practice all areas of Cloud Computing, Here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!
advertisement
advertisement
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn | Youtube | Instagram | Facebook | Twitter