Cloud Computing Questions and Answers – Cloud Computing Stack – 2

«
»

This set of Cloud Computing Inteview Questions and Answers for freshers focuses on “Cloud Computing Stack – 2”.

1. Which of the following provider rely on the virtual machine technology to deliver servers?
a) CaaS
b) AaaS
c) PaaS
d) IaaS
View Answer

Answer: d
Explanation: Most large Infrastructure as a Service (IaaS) providers rely on virtual machine technology that can run applications.

2. Point out the correct statement.
a) Virtual machines are containers that are assigned specific resources
b) Applications need not be mindful of how they use cloud resources
c) When a developer creates an application that uses a cloud service, the developer cannot attach to the appropriate service
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: The software that runs in the virtual machines is what defines the utility of the cloud computing system.

advertisement

3. Which of the following component is called hypervisor?
a) VGM
b) VMc
c) VMM
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: VMM component is also called hypervisor.

4. Applications such as a Web server or database server that can run on a virtual machine image are referred to as ______________
a) virtual server
b) virtual appliances
c) machine imaging
d) all of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: The name virtual appliance is a little misleading because it conjures up the image of a machine that serves a narrow purpose.

advertisement
advertisement

5. Point out the wrong statement.
a) Platforms represent nearly the full cloud software stack
b) A platform in the cloud is a software layer that is used to create higher levels of service
c) Platforms often come replete with tools and utilities to aid in application design and deployment
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: Most platforms begin by establishing a developer community to support the work done in the environment.

6. _________ allows different operating systems to run in their own memory space.
a) VGM
b) VMc
c) VMM
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: VMM manages I/O for the virtual machines.

advertisement

7. Amazon Machine Images are virtual appliances that have been packaged to run on the grid of ____ nodes.
a) Ben
b) Xen
c) Ken
d) Zen
View Answer

Answer: b
Explanation: You run across virtual appliances in IaaS systems such as Amazon’s Elastic Compute Cloud.

8. Which of the following offers virtual appliances, including ones based on Windows, all of which run on VMware Player?
a) Bagvapp
b) Jcinacio
c) HelpdeskLive
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Virtual appliances have begun to affect the PC industry in much the same way that application stores have affected the cell phone industry.

advertisement

9. ________ offers various Linux distributions upon which you can build a virtual machine.
a) Bagvapp
b) Jcinacio
c) HelpdeskLive
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: Jcinacio has Ubuntu appliances.

10. __________ is a CPU emulator and virtual machine monitor.
a) Imaging
b) Parallels
c) QEMU
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: Parallels hosts a variety of appliances that includes Linux distros, server software, and other products.

advertisement

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Cloud Computing.

Here’s the list of Best Reference Books in Cloud Computing.

To practice all areas of Cloud Computing for interviews, Here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!
advertisement
advertisement
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn | Youtube | Instagram | Facebook | Twitter