Operating System Questions & Answers – Distributed File System

This section of our 1000+ Operating System MCQs focuses on distributed file system.

1. The file once created can not be changed is called
a) immutable file
b) mutex file
c) mutable file
d) none of the mentioned
View Answer

Answer:a
Explanation:None.

2. ______ of the distributed file system are dispersed among various machines of distributed system.
a) Clients
b) Servers
c) Storage devices
d) all of the mentioned
View Answer

Answer:d
Explanation:None.

3. _______ is not possible in distributed file system.
a) File replication
b) Migration
c) Client interface
d) Remote access
View Answer

Answer:b
Explanation:None.

4. Which one of the following hides the location where in the network the file is stored?
a) transparent distributed file system
b) hidden distributed file system
c) escaped distribution file system
d) spy distributed file system
View Answer

Answer:a
Explanation:None.

5. In distributed file system, when a file’s physical storage location changes
a) file name need to be changed
b) file name need not to be changed
c) file’s host name need to be changed
d) file’s local name need to be changed
View Answer

Answer:b
Explanation:None.

6. In distributed file system, _______ is mapping between logical and physical objects.
a) client interfacing
b) naming
c) migration
d) hetrogeneity
View Answer

Answer:b
Explanation:None.

7. In distributed file system, a file is uniquely identified by
a) host name
b) local name
c) the combination of host name and local name
d) none of the mentioned
View Answer

Answer:c
Explanation:None.

8. There is no need to establish and terminate a connection through open and close operation in
a) stateless file service
b) stateful file service
c) both (a) and (b)
d) none of the mentioned
View Answer

Answer:a
Explanation:None.

9. In distributed file system, file name does not reveal the file’s
a) local name
b) physical storage location
c) both (a) and (b)
d) none of the mentioned
View Answer

Answer:b
Explanation:None.

10. Which one of the following is a distributed file system?
a) andrew file system
b) network file system
c) novel network
d) all of the mentioned
View Answer

Answer:d
Explanation:None.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Operating System.

Subscribe Newsletter & Posts
About

Manish Bhojasia, a technology veteran with 17+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer and SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage & Cluster Administration, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals and Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him below.


Sanfoundry Training Center of Excellence (CoE)

Manish Bhojasia, a technology veteran with 17+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer and SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage & Cluster Administration, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals and Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him below.

1000 OS MCQs | Quiz

Basics
Processes
Process Control Block
Process Scheduling Queues
Process Synchronization
Process Creation
Inter Process Communication
Remote Procedure Calls
Structures
CPU Scheduling
CPU Scheduling Benefits
CPU Scheduling Algorithms - 1
CPU Scheduling Algorithms - 2
The Critical Section (CS) Problem and Solutions
Semaphores - 1
Semaphores - 2
Classic Synchronization Problems
Monitors
Atomic Transactions
Deadlock
Deadlock Prevention
Deadlock Avoidance
Deadlock Detection
Deadlock Recovery
Swapping Processes - 1
Swapping Processes - 2
Memory Management
Memory Allocation - 1
Memory Allocation - 2
Paging - 1
Paging - 2
Segmentation
I/O System - Application I/O Interface - 1
I/O System - Application I/O Interface - 2
I/O System - Kernel I/O Subsystems
RTOS
Real Time System - Implementing RT Operating Systems - 1
Real Time System - Implementing RT Operating Systems - 2
Real Time System - Real Time CPU Scheduling - 1
Real Time System - Real Time CPU Scheduling - 2
Multimedia Systems
Multimedia System - Compression - 1
Multimedia System - Compression - 2
Multimedia System - Compression - 3
Multimedia System - CPU and Disk Scheduling
Multimedia System - Network Management
Security - User Authentication
Security - Program and System Threats
Security - Securing Systems and Facilities
Security - Intrusion Detection
Security - Cryptography
Secondary Storage
Linux
Threads
User and Kernel Threads
Multi Threading Models
The fork and exec System Calls
Thread Cancellation
Signal Handling
Thread Pools
Virtual Memory
Demand Paging
Page Replacement Algorithms - 1
Page Replacement Algorithms - 2
Allocation of Frames
Thrashing
File System
File System Implementation
File System Interface Access Methods - 1
File System Interface Access Methods - 2
File System Interface Directory Structure - 1
File System Interface Directory Structure - 2
File System Interface Mounting and Sharing
File System Interface Protection
File System Implementation - Allocation Methods - 1
File System Implementation - Allocation Methods - 2
File System Implementation - Allocation Methods - 3
File System Implementation - Performance
File System Implementation - Recovery
File System Implementation - Network File System - 1
File System Implementation - Network File System - 2
I/O Subsystem
Disk Scheduling - 1
Disk Scheduling - 2
Disk Management
Swap Space Management
RAID Structure - 1
RAID Structure - 2
Tertiary Storage
Protection - Access Matrix
Protection
Security
Protection - Memory Protection
Protection - Revocation of Access Rights
Distributed Operating System
Distributed Operating System - Types & Resource Sharing
Distributed Operating System - Network Structure & Topology
Distributed Operating System - Robustness of Distributed Systems
Distributed File System - 1
Distributed File System - 2
Distributed File System - 3
Distributed Coordination
Distributed Synchornization
Subscribe Newsletter & Posts
Follow Manish & Sanfoundry