R Programming Questions and Answers – Graphics with R – 2

«
»

This set of R Programming Language Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Graphics with R – 2”.

1. ______ gives the length and height of the current figure in inches.
a) Din
b) Fin
c) Sin
d) Cin
View Answer

Answer: b
Explanation: R has a variety of graphics functions. Each function has its own set of arguments. Fin gives the length and height of the current figure in inches.
advertisement

2. __________ read only parameter that returns the width and height of the current device surface in inches.
a) Din
b) Fin
c) Gin
d) Kin
View Answer

Answer: a
Explanation: R has a variety of graphics functions. Din will read only parameter that returns the length and height of the current device surface in inches.

3. ask=T is a parameter that R asks before producing the _______
a) function
b) package
c) interface
d) graphics
View Answer

Answer: d
Explanation: Each function has its own set of arguments. ask=T in R language asks before producing the graphic. This is useful if you need to view multiple plots, one at a time.
advertisement
advertisement

4. Which of the following declares the current plot undeclared?
a) New = H
b) New = T
c) New = J
d) New = L
View Answer

Answer: b
Explanation: New=T will declare the current plot is unused (even if it is not). This means that R will not erase it before moving in through the next plot.

5. Which of the following will be used in fancy plots?
a) New = T
b) New = J
c) New = K
d) New = L
View Answer

Answer: a
Explanation: New=T will declare the current plot is unused (even if it is not). This is useful for more fancy plots, where you may be producing a number of plots on the one figure.
advertisement

6. ________ level plotting functions that start a new plot.
a) High
b) Low
c) Medium
d) Simple
View Answer

Answer: a
Explanation: R has a variety of graphics functions. High-level plotting functions will start a new plot. Low-level plotting functions that add elements to an existing plot.

7. ________ level plotting functions that add elements to an existing plot.
a) High
b) Low
c) Medium
d) Simple
View Answer

Answer: b
Explanation: R has many varieties of graphics functions. High-level plotting functions will start a new plot. Low-level plotting functions that add elements to an existing plot.
advertisement

8. Which of the following is the plotting character?
a) Sch
b) Pch
c) Grd
d) Pck
View Answer

Answer: b
Explanation: R has a variety of graphics functions. Each function has its own set of arguments. Pch gives the plotting character of the graph.

9. Which of the following is the colour argument?
a) Col
b) Dol
c) Cul
d) Acol
View Answer

Answer: a
Explanation: Col is the colouring argument in R and R has a variety of graphics functions. Each function has its own set of arguments.
advertisement

10. ________ is used for main title in graph.
a) Title
b) Main
c) Title Main
d) Main Title
View Answer

Answer: b
Explanation: Main is used for the main title in the graphics.R has a variety of graphics functions. Each function has its own set of arguments.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – R Programming Language.

Here’s the list of Best Reference Books in R Programming Language .

To practice all areas of R Programming Language, Here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn | Youtube | Instagram | Facebook | Twitter