R Programming Questions and Answers – ggplot2 – 3

This set of R Programming Problems focuses on “ggplot2 – 3”.

1. _________ display contours of a 3d surface in 2d.
a) aes_contour
b) geom_contour
c) aes_gem
d) aes_auto
View Answer

Answer: b
Explanation: A layer specific dataset – only needed if you want to override the plot defaults.

2. Point out the correct statement?
a) autoplotgraph is used to complete ggplot appropriate to a particular data type
b) auto_element wraps up a projection of summary functions
c) ggplot.data create a new ggplot plot from a data frame
d) aes_sdensity display a smooth density estimate
View Answer

Answer: c
Explanation: is.ggplot reports whether x is a ggplot object.

3. ______ display a smooth density estimate.
a) geom_density2
b) geom_density
c) aes_sdensity
d) geom_contour
View Answer

Answer: b
Explanation: geom_density display a smooth density estimate. A smooth density estimate calculated by stat_density.

advertisement
advertisement

4. Which of the following draws nothing?
a) geom_blank
b) geom
c) geom_bin2d
d) geom_contour
View Answer

Answer: c
Explanation: geom_bin2d adds heatmap of 2d bin counts.

5. Point out the correct statement?
a) is.theme reports whether x is a real object
b) is.object reports whether x is a aesthetic object
c) qplot is used for quick plot
d) ggplot describe the type of plot you will produce
View Answer

Answer: c
Explanation: is.rel reports whether x is a real object.

Note: Join free Sanfoundry classes at Telegram or Youtube

6. _________ describe the type of plot you will produce.
a) geoms
b) ggplot
c) fplot
d) gplot
View Answer

Answer: a
Explanation: Geoms is short form for geometric objects.

7. __________ is interval represented by a vertical line, with a point in the middle.
a) geom_range
b) geom_pointrange
c) printplot
d) geom_contour
View Answer

Answer: b
Explanation: autoplot uses ggplot2 to draw a particular plot for an object of a particular class in a single command.

advertisement

8. Which of the following create a set of identity mappings?
a) ggplot
b) aes_all
c) aes
d) ggorder
View Answer

Answer: d
Explanation: Character vector is given for the creation of identity.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – R Programming Language.

advertisement

Here’s the list of Best Books in R Programming
Language.

To practice problems on all areas of R Programming, Here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

advertisement
advertisement
Subscribe to our Newsletters (Subject-wise). Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

Youtube | Telegram | LinkedIn | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He lives in Bangalore, and focuses on development of Linux Kernel, SAN Technologies, Advanced C, Data Structures & Alogrithms. Stay connected with him at LinkedIn.

Subscribe to his free Masterclasses at Youtube & discussions at Telegram SanfoundryClasses.