R Programming Questions and Answers – Install and Configure

«
»

This set of R Programming Language Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Install and Configure”.

1. Which language is best for the statistical environment?
a) C
b) R
c) Java
d) Python
View Answer

Answer: b
Explanation: R is a popular programming language and environment for statistical computing, graphics and also predictive analysis. Dundas BI integrates with an existing R system at the data cube level via many transforms which you can use to perform data generation or data processing.
advertisement

2. In order to use the R-related functionality in Dundas BI, you must have access to an existing _________
a) Console
b) Terminal
c) Packages
d) R server
View Answer

Answer: d
Explanation: In order to use the R-related functionality in Dundas BI, we must have access to an existing R server. There are configuration settings in Dundas BI that allow administrators to specify the details for connecting to the external R server.

3. The open source _________ software is available for Unix, Linux, and Windows platforms.
a) Rserve
b) BServe
c) CServe
d) Dserve
View Answer

Answer: a
Explanation: The open source Rserve (Binary R Server) software is available for Unix, Linux, and Windows platforms. However, due to limitations with the Windows version, it is not recommended for use outside of evaluation purposes.

advertisement
advertisement

4. Modification in Dundas BI is done ______________
a) Directly
b) Indirectly
c) Need access to Server
d) Not known
View Answer

Answer: a
Explanation: We can view or modify configuration settings in Dundas BI through an administration screen, so there’s no need to access the Dundas BI server directly.

5. R has many functions regarding ________________
a) Statistics, Biotechnology
b) Probability, Microbiology
c) Distributions, Physics
d) Statistics, Probability, Distributions
View Answer

Answer: d
Explanation: R has many functions for all types of mathematical objects. For example, Statistics, Probability, Distributions like Multivariate, Continuous, Simple, Discrete etc.
advertisement

6. ___________ hosts many add-on packages that can be used to extend the functionality of R.
a) CRAN
b) GNU
c) R studio
d) 450
View Answer

Answer: a
Explanation: The primary R system is available from the Comprehensive R Archive Network, also known as CRAN. CRAN also hosts many add-on packages that can be used to extend the functionality of R.

7. Which function is used to automatically vectorize?
a) lapply()
b) kapply()
c) mapply()
d) happly()
View Answer

answer: c
Explanation: The mapply() function can be used to automatically “vectorize” a function. What this means is that it can be used to take a function that typically only takes single arguments and create a new function that can take vector arguments.
advertisement

8. Which is simpler for statistical programming?
a) C
b) Java
c) R
d) No language
View Answer

Answer: c
Explanation: R (www.r-project.org) is a commonly used free Statistics software. R allows you to carry out statistical analyses in an interactive mode, as well as allowing simple programming.

9. A _______________ is a variable that holds one value at a time.
a) Scalar variable
b) Duplex
c) High
d) Vector
View Answer

Answer: a
Explanation: A scalar variable was a variable which holds one value at a time. It is a single component which assumes a range of number or string values. A scalar value is associated with every point in space.
advertisement

Sanfoundry Global Education & Learning Series – R Programming Language.

Here’s the list of Best Reference Books in R Programming Language .

To practice all areas of R Programming Language, Here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn | Youtube | Instagram | Facebook | Twitter