R Programming Questions and Answers – Distribution – 1

«
»

This set of R Programming Language Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Distribution – 1”.

1. The _______ and ________ of a discrete random variable is easy to compute at the console.
a) Mean, Variance
b) Variance, Packages
c) Packages, Functions
d) Median, Mode
View Answer

Answer: a
Explanation: The mean and variance of a discrete random variable are easy to compute at the console. To calculate the mean µ, we need to multiply the corresponding values of x and f and add them.
advertisement

2. Which of the following simple the square root of σ square?
a) Variance
b) Standard deviation
c) Mean
d) Median
View Answer

Answer: b
Explanation: Standard deviation is the measure of dispersion of a set of data from its mean. The standard deviation σ is simply the square root of σ square.

3. The abbreviation of Cumulative Distributive Function is ________
a) CDFN
b) CMDF
c) CMD
d) CDF
View Answer

Answer: d
Explanation: A cumulative distributive function P(x) is the probability of getting some value less than a certain value x. If p(x) will be the density function for a probability distribution, then that will be the cumulative distributive function P(x) is calculated as the integral of p(x) over the interval −∞ to x.
advertisement
advertisement

4. Which function is used to simulate discrete uniform random variables?
a) Sample
b) Simple
c) Function
d) Variance
View Answer

Answer: a
Explanation: One can choose an integer at random with the sample function. The general syntax of the simulation of the discrete uniform random variable is a sample (x, size, replace = TRUE).

5. The binomial distribution is based on _______ trial.
a) Einstein
b) Bernoulli
c) Bohr
d) Kepler
View Answer

Answer: b
Explanation: The binomial distribution is the distribution based on the Bernoulli trial, which is a random experiment in which there are only two possible outcomes: success (S) and failure (F).
advertisement

6. The corresponding R function for the PMF is __________
a) Trinom
b) Dbinorm
c) Dbinom
d) Fnorm
View Answer

Answer: c
Explanation: dnorm is the height of the density of a normal curve while dbinom returns the probability of an outcome of a binomial distribution.

7. The corresponding R function for the CDF is __________
a) Dbinom
b) Pbinom
c) Cbinorm
d) Hbinorm
View Answer

Answer: b
Explanation: The function pbinom is very useful for summing consecutive binomial probabilities. The pbinom function returns the probability that the value of a variable that follows the binomial distribution.
advertisement

8. Random variables defined via the _______ package.
a) Distri
b) Diestr
c) Distr
d) Diftr
View Answer

Answer: c
Explanation: Random variables defined via the distr package may be plotted, which will return graphs of the PMF, CDF, and quantile function.

9. MGF means _____________
a) Moment Generating Formulas
b) Movement Generating Formulas
c) Moment Generating Functions
d) Moment Graphic Functions
View Answer

Answer: c
Explanation: The moment generating function, if it exists in a neighbourhood of zero, determines a probability distribution uniquely.
advertisement

10. The empirical cumulative distribution function can be called as __________
a) EMCDF
b) EDFC
c) ECDF
d) EGDF
View Answer

Answer: c
Explanation: The empirical cumulative distribution function is the probability distribution that places into the probability mass. ECDF refers to the empirical cumulative distribution function.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – R Programming Language.

Here’s the list of Best Reference Books in R Programming Language .

To practice all areas of R Programming Language, Here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn | Youtube | Instagram | Facebook | Twitter