R Programming Questions and Answers – Packages – 2

This set of tough R Programming Questions focuses on “Packages – 2”.

1. ______ is used to view all packages installed.
a) library()
b) search()
c) .libPaths()
d) stringr()
View Answer

Answer: a
Explanation: Both require() and library() can load (strictly speaking, attach) an R package.

2. ______ is used to get library location in R.
a) library()
b) search()
c) .libPaths()
d) stringr()
View Answer

Answer: c
Explanation: libPaths() can add new paths to set of library trees searched.

3. ________ is used to view packages currently loaded.
a) library()
b) search()
c) .libPaths()
d) stringr()
View Answer

Answer: b
Explanation: This search will allow you to search the contents of the R functions, package vignettes, and task views.

advertisement
advertisement

4. ________ contains tools for Approximate Bayesian Computation (ABC).
a) str
b) abc
c) zyz
d) yxq
View Answer

Answer: b
Explanation: The package implements several ABC algorithms for performing parameter estimation and model selection.

5. Which of the following package combine multi-dimensional arrays?
a) stringr
b) comb
c) abind
d) anlyz
View Answer

Answer: c
Explanation: This is a generalization of cbind and rbind.

Sanfoundry Certification Contest of the Month is Live. 100+ Subjects. Participate Now!

6. Which of the following contains functions for processing uniaxial minute-to-minute accelerometer data?
a) accelerometry
b) abc
c) accrued
d) comb
View Answer

Answer: a
Explanation: This package contains a collection of functions that perform operations on time-series accelerometer data, such as identify non-wear time, flag minutes that are part of an activity about, and find the maximum 10-minute average count value.

7. __________ is used for selecting regression transformations.
a) gac()
b) gpl()
c) avas()
d) ggc()
View Answer

Answer: c
Explanation: ace() and avas() both are used for selecting regression transformations.

advertisement

8. Which of the following is an R package for the exploratory analysis of genetic and genomic data?
a) adeg
b) adegenet
c) anc
d) abc
View Answer

Answer: b
Explanation: This package contains Classes and functions for genetic data analysis within the multivariate framework.

9. ______ specializes in functions for analytical Customer Relationship Management.
a) adagio
b) ada
c) aCRM
d) adeg
View Answer

Answer: c
Explanation: Convenience functions for data preparation and modeling are often used in aCRM.

advertisement

10._________ searches for significant clusters in genetic data.
a) BayesCount
b) BayesComm
c) bayesclust
d) Bayescolcount
View Answer

Answer: c
Explanation: Bayesclust is an R package for testing and searching for significant clusters. BayesCount is used for power calculations and Bayesian analysis of count distributions and FECRT data using MCMC.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – R Programming Language.

Here’s the list of Best Books in R Programming Language.

To practice tough questions on all areas of R Programming, Here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

advertisement
advertisement
Subscribe to our Newsletters (Subject-wise). Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

Youtube | Telegram | LinkedIn | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He lives in Bangalore, and focuses on development of Linux Kernel, SAN Technologies, Advanced C, Data Structures & Alogrithms. Stay connected with him at LinkedIn.

Subscribe to his free Masterclasses at Youtube & discussions at Telegram SanfoundryClasses.