R Programming Questions and Answers – ggplot2 – 1

This set of R Programming Language Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “ggplot2 – 1”.

1. _______ grammar makes a clear distinction between your data and what gets displayed on the screen or page.
a) ggplot1
b) ggplot2
c) d3.js
d) ggplot3
View Answer

Answer: b
Explanation: The emphasis in ggplot2 is reducing the amount of thinking time by making it easier to go from the plot in your brain to the plot on the page.

2. Point out the wrong statement?
a) mean_se is used to calculate mean and standard errors on either side
b) hmisc wraps up a selection of summary functions from Hmisc to make it easy to use
c) plot is used to create a scatterplot matrix (experimental)
d) translate_qplot_base is used for translating between qplot and base graphics
View Answer

Answer: c
Explanation: plotmatrix is used to create a scatterplot matrix (experimental).

3. Which of the following cuts numeric vector into intervals of equal length?
a) cut_interval
b) cut_time
c) cut_number
d) cut_date
View Answer

Answer: a
Explanation: cut_number cuts numeric vector into intervals containing equal number of points.

advertisement
advertisement

4. Which of the following is a plot to investigate the order in which observations were recorded?
a) ggplot
b) ggsave
c) ggpcp
d) ggorder
View Answer

Answer: d
Explanation: ggsave save a ggplot with sensible defaults.

5. Point out the wrong statement?
a) theme_minimal is minimalistic theme with no background annotations
b) theme_color is classic-looking theme, with x and y axis lines and no gridlines
c) theme_classic is a classic-looking theme
d) translate_qplot_base is used for translating between qplot and base graphics
View Answer

Answer: b
Explanation: theme_classic is a classic-looking theme, with x and y axis lines and no gridlines.

6. ________ is used for translating between qplot and base graphics.
a) translate_qplot_base
b) translate_qplot_gpl
c) translate_qplot_lattice
d) translate_qplot_ggplot
View Answer

Answer: a
Explanation: translate_qplot_gpl is used for translating between qplot and Graphics Production Library (GPL).

7. __________ modifies geom/stat aesthetic defaults for future plots.
a) translate_qplot_base
b) translate_qplot_gpl
c) translate_qplot_defaults
d) translate_qplot_ggplot
View Answer

Answer: c
Explanation: translate_qplot_gpl is used for translating between qplot and Graphics Production Library (GPL).

advertisement

8. Which of the following is discrete state calculator?
a) discrete_scale
b) ggpcp
c) ggfluctuation
d) ggmissing
View Answer

Answer: c
Explanation: ggpcp is used to create a parallel coordinate plot.

9. Which of the following creates fluctuation plot?
a) ggmissplot
b) ggmissing
c) ggfluctuation
d) ggpcp
View Answer

Answer: b
Explanation: Fluctuations are used to detect outliers.
advertisement

10. ________ is used to create a plot to illustrate patterns of missing values.
a) ggmissplot
b) ggmissing
c) ggfluctuation
d) ggpcp
View Answer

Answer: b
Explanation: The missing values plot is a useful tool to get a rapid overview of the number and pattern of missing values in a dataset.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – R Programming Language.

Here’s the list of Best Books in R Programming Language.

To practice all areas of R Programming Language, Here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

advertisement
advertisement
Subscribe to our Newsletters (Subject-wise). Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

Youtube | Telegram | LinkedIn | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He lives in Bangalore, and focuses on development of Linux Kernel, SAN Technologies, Advanced C, Data Structures & Alogrithms. Stay connected with him at LinkedIn.

Subscribe to his free Masterclasses at Youtube & discussions at Telegram SanfoundryClasses.