JavaScript Questions & Answers – Browser Parsing and Rendering – II

«
»

This set of JavaScript Questions and Answers for Experienced people focuses on “Browser Parsing and Rendering – II”.

1. What are the features of an interpreter?
a) Shared with other properties
b) Embedded in other tools
c) Shared with other properties & Embedded in other tools
d) Used with html
View Answer

Answer: c
Explanation: A JavaScript engine is a program or an interpreter which executes JavaScript code. The interpreter can be shared with other properties, or embedded in other tools.
advertisement

2. Why is the total size of the page important?
a) Time taken to download
b) Size of IP packet should be less than 65500
c) Size of IP packet should be less than 65535
d) Size of IP packet should be greater than 65500
View Answer

Answer: c
Explanation: The total size of the page is important, not just because of the time it takes to download, but because the maximum size of an IP packet is 65535 octets for IPv4 and IPv6.

3. How will the HTTP GET request be sent from the browser?
a) Remote server
b) Local server
c) By itself
d) Standby Server
View Answer

Answer: a
Explanation: The two most common methods of http are get and post. Once the TCP/IP connection has been established, the browser sends an HTTP GET request over the connection to the remote server. The remote server finds the resource and returns it in an HTTP Response, the status of which is 200 to indicate a good response.
advertisement
advertisement

4. What is the return type of the remote server?
a) HTTP Response
b) HTTP Request
c) Get Request
d) Post request
View Answer

Answer: a
Explanation: The remote server finds the resource and returns it in an HTTP Response, the status of which is 200 to indicate a good response. 400 status code is used to indicate a bad request.

5. Which layer is used to control the communication between the hardware in the network?
a) Network Access Layer
b) Internet Layer
c) Transport Layer
d) Presentation Layer
View Answer

Answer: a
Explanation: The Network Access Layer is the lowest layer of the TCP/IP protocol hierarchy. The Network Access layer controls the communication between the hardware in the network.
advertisement

6. Which layer is used to handle the network addressing and routing?
a) Network Access Layer
b) Internet Layer
c) Transport Layer
d) Presentation Layer
View Answer

Answer: b
Explanation: The internet layer is a group of internetworking methods, protocols, and specifications in the Internet protocol suite that are used to transport network packets from the originating host across network boundaries. The Internet layer handles network addressing and routing, getting IP and MAC addresses.

7. The layer in which the TCP (or UDP) communication takes place is _____________
a) Network Access Layer
b) Internet Layer
c) Transport Layer
d) Presentation Layer
View Answer

Answer: c
Explanation: The transport layer is the layer in the open system interconnection (OSI) model responsible for end-to-end communication over a network. The Transport layer is where our TCP (or UDP) communication takes place.
advertisement

8. Which layer handles top-level communication?
a) Network Access Layer
b) Internet Layer
c) Transport Layer
d) Application Layer
View Answer

Answer: d
Explanation: An application layer is an abstraction layer that specifies the shared communications protocols and interface methods used by hosts in a communications network. The Application layer handles the top-level communication that the client and servers use, like HTTP and SMTP for email clients.

9. What are the various possessions in the three-way handshake by the TCP?
a) Synchronize
b) Synchronize-Acknowledge
c) Acknowledge message
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: TCP stands for transmission control protocol which controls the transmission of data over the internet. This handshake consists of a Synchronize, Synchronize-Acknowledge, and Acknowledge message to be passed between the browser and the remote server. This handshake allows the client to attempt communication, the server to acknowledge and accept the attempt, and the client to acknowledge that the attempt has been accepted.
advertisement

10. Arrange the TCP/IP model layers in the order from farthest to closest to the end user.
a) Network Access Layer, Internet Layer, Application Layer, Transport Layer
b) Network Access Layer, Transport Layer, Internet Layer, Application Layer
c) Network Access Layer, Internet Layer, Transport Layer, Application Layer
d) Network Access Layer, Application Layer, Internet Layer, Transport Layer
View Answer

Answer: c
Explanation: TCP stands for Transmission Control Protocol. The TCP/IP model is a concise version of the OSI model. The four layers in the TCP/IP model are, in order from farthest to closest to the end user, the Network Access layer, the Internet layer, the Transport layer, and the Application layer.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Javascript Programming.

To practice all areas of JavaScript for Experienced people, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers on Javascript.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn | Youtube | Instagram | Facebook | Twitter