JavaScript Questions & Answers – Getting Started with R – II

«
»

This set of JavaScript Quiz focuses on “Getting Started with R – II”.

1. What kind of data can be run in R?
a) Binary
b) Text
c) Decimals
d) All kinds
View Answer

Answer: d
Explanation: The R language is widely used among statisticians and data miners for developing statistical software and data analysis. All kinds of data can be run in R.

2. Which of the following is/are not the features of R?
a) Small
b) Self-contained
c) Extensible
d) Large
View Answer

Answer: d
Explanation: R and its libraries implement a wide variety of statistical and graphical techniques, including linear and nonlinear modelling, classical statistical tests, time-series analysis, classification, clustering, and others. As a language, R is small, self-contained and extensible.

3. What is the advantage for Linux users using R?
a) They get a command sequence to install the particular Linux flavor
b) They get a compiled installer
c) Easily compatible
d) Runtime is less
View Answer

Answer: a
Explanation: Instead of a compiled installer, Linux users get the command sequence to install for their particular Linux flavor.
Sanfoundry Certification Contest of the Month is Live. 100+ Subjects. Participate Now!
advertisement
advertisement

4. Which of the following is the base install for R?
a) Contrib
b) Base
c) Rtools
d) RBase
View Answer

Answer: b
Explanation: Base is the binaries for base distribution. The PC installer comes in three flavors: Base is the base install, Contrib comes with compiled third-party packages, and Rtools comes with tools to build your own R packages.

5. Which of the following comes with compiled third-party packages?
a) Contrib
b) Base
c) Rtools
d) RBase
View Answer

Answer: a
Explanation: Contrib are the binaries of contributed CRAN packages. The PC installer comes in three flavors: Base is the base install, Contrib comes with compiled third-party packages, and Rtools comes with tools to build your own R packages.

6. Which of the following comes with tools to build your own R packages?
a) Contrib
b) Base
c) Rtools
d) RBase
View Answer

Answer: c
Explanation: Rtools provide the tools to build R and R packages. The PC installer comes in three flavors: Base is the base install, Contrib comes with compiled third-party packages, and Rtools comes with tools to build your own R packages.

7. The code of the R language has an extension?
a) .Rl
b) .R
c) .lR
d) .RR
View Answer

Answer: b
Explanation: R is a programming language designed for statistical computing and graphics purposes. R is a file extension for a script written in R.
advertisement

8. Which of the following is used to run ad hoc R commands?
a) R Console
b) R Primer
c) Both R Console and R Primer
d) R timer
View Answer

Answer: a
Explanation: Interactive data analysis usually occurs on the R console that executes commands as you type them. R Console is a command-line environment for running ad hoc R commands.

9. Which is the keyword used to open the Help window?
a) ()
b) #
c) ?
d) =
View Answer

Answer: c
Explanation: The help() function and ? help operator in R provides access to the documentation pages for R functions, data sets, and other objects, both for packages in the standard R distribution and for contributed packages. At any time, you can type ? (keyword) to open the help window for a particular subject.
advertisement

10. For a more extensive search, which keyword needs to be used?
a) ??
b) ?
c) ?=
d) =?
View Answer

Answer: a
Explanation: The help.search() or the ?? function scans the documentation for packages installed in your library. For a more extensive search, just type ?? (keyword).

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Javascript Programming.

advertisement
advertisement
Subscribe to our Newsletters (Subject-wise). Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

Youtube | Telegram | LinkedIn | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He lives in Bangalore, and focuses on development of Linux Kernel, SAN Technologies, Advanced C, Data Structures & Alogrithms. Stay connected with him at LinkedIn.

Subscribe to his free Masterclasses at Youtube & technical discussions at Telegram SanfoundryClasses.