JavaScript Questions & Answers – Getting Started with R – I

«
»

This set of Javascript Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Getting Started with R – I”.

1. R is an extension of which of the following language?
a) C
b) C++
c) S
d) C#
View Answer

Answer: c
Explanation: The R language is widely used among statisticians and data miners for developing statistical software and data analysis. R is an extension of and successor to the S language, which was itself a statistical language created in 1976 by John Chambers while at Bell Labs.
advertisement

2. Which of the following is/are statistical languages?
a) R
b) S
c) P
d) Both R and S
View Answer

Answer: c
Explanation: Both R and S are statistical languages. The R language is widely used among statisticians and data miners for developing statistical software and data analysis.

3. Which of the following is a successor to the S language?
a) C++
b) R
c) S
d) Java
View Answer

Answer: b
Explanation: R is a programming language and free software environment for statistical computing and graphics supported by the R Foundation for Statistical Computing. R is an extension of and successor to the S language, which was itself a statistical language.
advertisement
advertisement

4. What are the purposes R can be used for?
a) Suck in data
b) Parse data
c) Process data
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: The R language is widely used among statisticians and data miners for developing statistical software and data analysis. Generally, R can be used to suck in data, parse it, process it, and then visualize it for reporting purposes.

5. What type of language is generally used to collect the data?
a) Glue language
b) Statistical language
c) Both Glue and Statistical language
d) Operational language
View Answer

Answer: a
Explanation: A glue language is generally used to collect the data, that is written out as a comma-separated file, and read it into R. It enables interconnecting, support and the integration of software programs and components created using different programming languages and platforms.
Participate in JavaScript Certification Contest of the Month Now!
advertisement

6. What are the processes that take place within R?
a) Splitting of data
b) Aggregating of data
c) Overlaying two or more data
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: R is an integrated suite of software facilities for data manipulation, calculation and graphical display. Within R, processing the data, splitting it, averaging it, aggregating it, overlaying two or more data sets, and then from with R, a chart that depicts the data out is done.

7. Which platform is R imported to after charting as a PDF?
a) Adobe Illustrator
b) Adobe Photoshop
c) Both Adobe Illustrator and Adobe Photoshop
d) Adobe Indesign
View Answer

Answer: a
Explanation: Adobe Illustrator is used to produce professionally looking at statistical graphics. From R, the chart is imported into the Adobe Illustrator, or any other such program, where it can clean up things like font consistency and make sure axis labels with long names are visible.
advertisement

8. What is the purpose of a glue language?
a) Format data
b) Product data
c) Collect data
d) Both Format and Collect
View Answer

Answer: d
Explanation: Glue language refers to a programming language that is designed specifically to write and manage program and code, which connects together different software components. A glue language is generally used to collect and format the data.

9. Why do we use Adobe Illustrator along with R?
a) Collect the relevant data
b) Format the chart and to correct the errors
c) Tighten and format the chart
d) Ingest and process the chart
View Answer

Answer: c
Explanation: Adobe Illustrator is used to produce professionally looking at statistical graphics. The Adobe Illustrator is used along with R to tighten and format the chart.
advertisement

10. What does the R language do?
a) Tighten and format the chart
b) Ingest and process the chart
c) Format and Ingest the chart
d) Create the chart
View Answer

Answer: b
Explanation: R provides a wide variety of statistical (linear and nonlinear modeling, classical statistical tests, time-series analysis, classification, clustering) and graphical techniques, and is highly extensible. The R language is generally used to collect data that has been collected by the glue language and then ingest and process and chart.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Javascript Programming.

advertisement
advertisement
Subscribe to our Newsletters (Subject-wise). Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

Youtube | Telegram | LinkedIn | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He lives in Bangalore, and focuses on development of Linux Kernel, SAN Technologies, Advanced C, Data Structures & Alogrithms. Stay connected with him at LinkedIn.

Subscribe to his free Masterclasses at Youtube & technical discussions at Telegram SanfoundryClasses.