Linux Sysfs Questions & Answers – 4

«
»
This set of Linux / Unix questions and answers focuses on sysfs. This is set 4.

1. Relationship between components of device driver models are expressed in the sysfs as
a) a directory
b) a regular file
c) symbolic links between files and directories
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: None.

2. What is the main role of the regular files in the sysfs?
a) regular files represent the attributes of devices and drivers
b) regular files represent the kernel objects
c) regular files represent the kernel sets
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: None.
advertisement

3. The core data structure of device driver model is
a) kobject
b) kfile
c) kmodule
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

4. The kset contains
a) pointer to subsystem descriptor
b) pointer to the kobject type descriptor of the kset
c) head of the kobjects included in the kset
d) all of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: None.

5. Which one of the following is a read-write semaphore in linux that protects all ksets and kobjects included in the filesystem?
a) rwsem
b) rwsemaphore
c) rws
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: None.
advertisement

6. Each device in the device driver model is represented by a _____ object.
a) driver
b) device
c) node
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: None.

7. Each driver in the device driver model is described by a ______ object.
a) dev_d
b) device_d
c) dev_driver
d) device_driver
View Answer

Answer: d
Explanation: None.

8. The channel between the processor and devices is called?
a) bus
b) driver
c) class
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: None.
advertisement

9. In which directory every kernel module of the system is represented?
a) /sys/kernel
b) /sys/module
c) /sys/kernel/module
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: None.

10. In sysfs the device drivers of same _____ are expected to provide same functionalities to the user mode application.
a) class
b) kobjects
c) ksets
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Linux Administration & Programming.
Here’s the list of Best Reference Books in Linux Commands & Shell Programming.
Here’s the list of Best Reference Books in Linux Kernel, Device-Drivers & System Programming.

advertisement

To practice all questions on Linux Administration & Programming, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers on Linux.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
advertisement
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn