CSS Questions & Answers – CSS Transition, Perl cgi Programming

«
»

This set of CSS Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “CSS Transition, Perl cgi Programming”.

1. Which value specifies a transition effect with a slow start, then fast, then end slowly?
a) ease
b) linear
c) ease-in
d) ease-out
View Answer

Answer: a
Explanation: The transition-timing-function property takes the value ease. It specifies a transition effect with a slow start, then fast, then end slowly and this is the default value, ease-in specifies a transition effect with a slow start.
advertisement

2. Which of the following specifies a transition effect with same speed from start to end?
a) linear
b) ease-out
c) ease-in-out
d) ease
View Answer

Answer: a
Explanation: linear value specifies a transition effect with the same speed from start to end, ease-in-out specifies a transition effect with a slow start and end, ease-out specifies a transition with a slow end.

3. Which of the following specifies how many seconds a transition effect takes to complete?
a) transition-delay
b) transition-duration
c) transition-property
d) transition
View Answer

Answer: b
Explanation: transition-duration specifies how many seconds or milliseconds a transition effect takes to complete, a transition is a shorthand property for setting the four transition properties into a single property.

4. What specifies the speed curve of transition effect?
a) transition-delay
b) transition-property
c) transition-timing-function
d) transition-duration
View Answer

Answer: c
Explanation: transition-timing-function specifies the speed curve of transition effect, transition-property specifies the name of the CSS property the transition effect is for, transition-delay specifies a delay in seconds for transition effect.

5. Which of the following defines a MIME string format of the content being returned?
a) content-type:string
b) expires:date string
c) location:URL string
d) last-modified:string
View Answer

Answer: a
Explanation: Content-type:string is a MIME string defining the format of the content being returned, example is content-type:text/html, last-modified: string defines the date of last modification of the file.
advertisement

6. What defines the date when information becomes invalid?
a) last-modified: string
b) expires: date string
c) last-modified: string
d) content-type: string
View Answer

Answer: b
Explanation: expires: sate string defines the date when information becomes invalid. This should be used by the browser to decide when a page needs to be refreshed. A valid date string should be in the format 01 Jan 1998 12:00:00 GMT.

7. Which of the following specifies the length of the data being returned?
a) set-cookie: string
b) location: URL string
c) content-length: string
d) last-modified: string
View Answer

Answer: c
Explanation: content-length: string specifies the length in bytes of the data being returned. The browser uses this value to report the estimated download time for a file. Set-cookie: string set the cookie passed through the string.

8. Which variable defines the data type of the content?
a) content_type
b) content_length
c) http_cookie
d) http_user_agent
View Answer

Answer: a
Explanation: The data type of the content is defined by content_type variable, used when the client is sending attached content to the server, like file upload etc, the length of the query information is defined by content_length, it’s available only for POST requests.

9. What returns the set cookies in the form of a key?
a) path_info
b) http_user_agent
c) http_cookie
d) query_string
View Answer

Answer: c
Explanation: http_cookie returns the set cookies in the form of key and value pair, in http_user_agent user-agent request-header field contains information about user agent originating the request. It’s the name of the web browser.

10. Which of the following gives the path for CGI script?
a) remote_host
b) remote_addr
c) query_string
d) path_info
View Answer

Answer: d
Explanation: path_info provides the path for the CGI script, query_string gives URL-encoded information that is sent with GET method request, remote_addr gives the IP address of the remote host making the request.
advertisement

11. What gives the full path to CGI script?
a) script_filename
b) script_name
c) server_name
d) request_method
View Answer

Answer: a
Explanation: script_filename gives the full path to the CGI script, script_name gives the name of the CGI script, server_name gives the server’s hostname or IP address, request_method is the method used to make the request, the most common methods are GET and POST.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – CSS.

To practice all areas of CSS, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

advertisement
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn