Spring Questions and Answers – SpringSource dm Server and Toolings

«
»

This set of Tough JavaSpring questions and answers focuses on “Spring Source dm Server and Toolings”.

1. Support for deployment of traditional .war artifacts, enable use of some of the standard Java EE libraries, provide useful defaults for many de facto standard libraries, and provide fully integrated support for Spring Dynamic Modules.
a) Spring Dynamic Modules
b) Spring dm Server
c) Spring Tooling
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: Use Spring dm Server, SpringSource’s tried and true OSGi–oriented server built on many technologies including Equinox and the Spring framework itself.
advertisement

2. OSGi doesn’t solve framework concerns, instead focusing on infrastructure requirements for Java applications.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: Spring Dynamic Modules provides functionality that sits on top of those implementations, providing very powerful runtime sophistication for developers looking to produce and consume OSGi services in a Spring-friendly fashion.

3 Spring Dynamic Modules was, while powerful for those already invested in an OSGi platform, not the most natural accommodations for those trying to migrate large code into the OSGi environment, SpringSource created.
a) Spring Dynamic Modules
b) Spring dm Server
c) Spring Tooling
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: SpringSource dm Server is a robust solution. There are several editions available.

4. SpringSource dm Server many advances focus on delivering a solution, and not just a framework, for delivering:-
a) Spring Tooling
b) Spring dm
c) OSGi
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: SpringSource dm Server many advances focus on delivering a solution, and not just a framework, for delivering OSGi–based enterprise applications.

5. SpringSource dm Server provides value above and beyond a regular OSGi solution.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: It’s already well integrated.
advertisement

6 OSGi–enabling all of these interwoven dependencies via the granular use of the Import-Package header would be tedious.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: Spring dm Server provides the ability to wholesale import an entire library and all packages therein to expedite the process.

7. SpringSource dm Server also allows you to bend the rules where necessary.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: For example, consider the application of an aspect using Spring’s AOP. This might require weaving of classes, which in the case of a pointcut that matches classes deployed across multiple bundles, would prove cumbersome. SpringSource dm Server can intervene on Spring’s behalf, propagating such changes across multiple bundles where necessary.

8. SpringSource dm Server works with several types of deployment formats:-
a) bundle
b) Java EE .war
c) platform archive
d) all of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: SpringSource dm Server works with four types of deployment formats.

9. Application isolation is critical because it allows you to solve the issue of reconciliation of two services whose interfaces collide. You can use:-
a) .WAR
b) .XML
c) .PAR
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: You can use a .PAR to isolate services within the deployment unit.
advertisement

10. SpringSource dm Server provides the robustness needed to commoditize enterprise application development in an OSGi environment.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: For a really good reference, specifically on SpringSource dm Server, I (Josh Long) would humbly recommend you investigate my co-author in-depth treatment of the subject, Pro SpringSource dm Server, by Gary Mak and Daniel Rubio (Apress, 2009).

11. To begin with SpringSource dm Server but need a way to rapidly turnaround development.
a) Spring Dynamic Module
b) Spring Dynamic Server
c) SpringSource dm Server
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: Use the SpringSource dm Server tooling available as part of SpringSource Tool Suite (STS).

12. SpringSource has provided solid tooling for Eclipse, called :-
a) Spring Dynamic Module
b) dm Server Tools
c) SpringSource dm Server
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: SpringSource has provided solid tooling for Eclipse, called dm Server Tools, which facilitate executing applications directly in a development environment.

13. These tools—part of the broader SpringSource Tool Suite—are available as :-
a) plug-in
b) stand-alone environment
c) all of the mentioned
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: These tools—part of the broader SpringSource Tool Suite—are available as either a plug-in or as a stand-alone environment.
advertisement

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Java Spring.
To practice tough questions and answers on all areas of Java Spring, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
advertisement
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn