Spring Questions and Answers – Integrating jBPM 4

«
»

This set of Java Spring Problems focuses on “Integrating jBPM 4”.

1. To make use of jBPM from within a Spring application context.
a) org.jbpm.pvm.internal.cfg.SpringConfiguration
b) org.jbpm.pvm.internal.cfg.Spring
c) org.jbpm.pvm.internal.cfg.*
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Earlier versions of Spring shipped with a custom bean for use with Spring (org.jbpm.pvm.internal.cfg.SpringConfiguration).
advertisement

2. To use jBPM as a stand-alone process server:-
a) Javax
b) JBoss
c) None of the mentioned
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: There are many ways to use jBPM. One approach is to use it as a stand-alone process server, perhaps deployed using JBoss.

3. It’s not too difficult to get jBPM working on JBoss EJB environment.
a) True
b) False
View Answer

Answer: b
Explanation: As it’s written using Hibernate, it’s not too difficult to get it working on JBoss EJB environment.

4. JBoss itself supports deploying processes to a directory and loading those, with some configuration.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: So, you might use jBPM as a service.

5. jBPM is, fundamentally, a runtime that stores its state and jobs in a database. It uses:-
a) Hibernate
b) Spring
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: It uses Hibernate as its persistence mechanism (though it may eventually move to a strict JPA–based model).
advertisement

6. To have an annotated class be registered as a Hibernate entity, it needs to be registered with the:-
a) AnnotationSessionFactory
b) AnnotationSessionFactoryBean
c) AnnotationSession
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: The annotatedClasses property expects a list of class names.

7. Because our jBPM configuration uses Hibernate, we have to configure the :-
a) AnnotatedSessionFactory
b) AnnotatedSessionFactoryBean
c) None of the mentioned
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: Because our jBPM configuration uses Hibernate, we have to configure the AnnotatedSessionFactoryBean on behalf of jBPM, which means that you can’t create a separate one if you’re using the jbpm4-context.xml and want only one Hibernate session in your application.

8. The next bean—the dataSource—is configured entirely at your discretion. The properties are set using properties in the properties file :-
a) jbpm4.xml
b) jbpm.properties
c) jbpm4.properties
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: The next bean—the dataSource—is configured entirely at your discretion. The properties are set using properties in the properties file jbpm4.properties.

9. When we’re integrating with Spring, we modify the transaction-context element and the command-service element.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: Because we’re integrating with Spring, we modify the transaction-context element and the command-service element, as those are the touch points with Spring.
advertisement

10. The hibernate-session element tells jBPM to reuse an existing Hibernate session:-
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: The hibernate-session element tells jBPM to reuse an existing Hibernate session the one we created with our Hibernate session factory) instead of creating its own.

11. The spring-transaction-interceptor element is a special element to enable jBPM to defer to the TransactionManager defined in our application context.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: Here again, jBPM integrates by delegating to the Spring services, making for a very eloquent solution.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Java Spring.
To practice problems on all areas of Java Spring, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
advertisement
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn