Spring Questions and Answers – Unit Testing Spring

«
»

This set of Java Spring Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Unit Testing Spring”.

1. This encapsulates the context of a test’s execution:-
a) Test context
b) Test context manager
c) Test context listener
d) Test execution listener
View Answer

Answer: a
Explanation: This encapsulates the context of a test’s execution, including the application context, test class, current test instance, current test method, and current test exception.
advertisement

2. This manages a test context for a test and triggers test execution listeners:-
a) Test context
b) Test context manager
c) Test context listener
d) Test execution listener
View Answer

Answer: b
Explanation: This manages a test context for a test and triggers test execution listeners at predefined test execution points, including when preparing a test instance, before executing a test method (before any framework-specific initialization methods), and after executing a test method (after any framework-specific cleanup methods).

3. This defines a listener interface; by implementing this, you can listen to test execution events.
a) Test context
b) Test context manager
c) Test context listener
d) Test execution listener
View Answer

Answer: d
Explanation: The TestContext framework provides several test execution listeners for common testing features, but you are free to create your own.

4. Spring provides convenient TestContext support classes for:-
a) JUnit3
b) JUnit4
c) TestNG5
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: Spring provides convenient TestContext support classes for JUnit 3, JUnit 4, and TestNG 5, with particular test execution listeners pre registered.

5. JUnit 4 allows you to annotate your test methods with:-
a) @Test
b) @Autowire
c) @JTest
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: JUnit 4 allows you to annotate your test methods with JUnit @Test annotation, so an arbitrary public method can be run as a test case.
advertisement

6. Usually, a test and its target class are located in the same package, but the source files of tests are stored in a separate directory.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: (e.g., test) from the source files of other classes (e.g., src).

7. Method to perform cleanup tasks:-
a) finalize
b) tearDown
c) all of the mentioned
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: You can override the tearDown() method to perform cleanup tasks, such as releasing permanent resources.

8. The static assert methods is declared in the:-
a) org.junit.Assert
b) org.junit.*
c) all of the mentioned
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: You can override the tearDown() method to perform cleanup tasks, such as releasing permanent resources.

9. Attribute which specifies the exception type:-
a) after
b) expected
c) before
d) test
View Answer

Answer: b
Explanation: JUnit 4 offers a powerful feature that allows you to expect an exception to be thrown in a test case. You can simply specify the exception type in the expected attribute of the @Test annotation.
advertisement

10. Test data sets are provided by data providers, which are methods with the:-
a) @DataProvider
b) @Autowire
c) @JTest
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: In TestNG, test data sets are provided by data providers, which are methods with the @DataProvider annotation.

11. An object that simulates a dependent object:-
a) stub
b) mock
c) test
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: A stub is an object that simulates a dependent object with the minimum number of methods required for a test.

12. An Object which usually knows how its methods are expected to be called:-
a) stub
b) mock
c) test
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: In contrast to a stub, a mock object usually knows how its methods are expected to be called in a test.

13. Libraries that can help create mock objects:-
a) EasyMock
b) jMock
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: In Java, there are several libraries that can help create mock objects, including EasyMock and jMock.
advertisement

14. Test used to test several units in combination as a whole.
a) Integration tests
b) JUnit4
c) TestNG5
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Integration tests, in contrast, are used to test several units in combination as a whole.

15. Spring supports web controller testing by providing Servlet API:-
a) MockHttpServletRequest
b) MockHttpServletResponse
c) MockHttpSession
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: Spring supports web controller testing by providing a set of mock objects for the Servlet API (including MockHttpServletRequest, MockHttpServletResponse, and MockHttpSession).

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Java Spring.
To practice all areas of Java Spring, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
advertisement
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn