Spring Questions and Answers – Workflow Models and jBPM

«
»

This set of Java Spring Aptitude Test focuses on “Workflow Models and jBPM”.

1. A workflow system extricates that process state from the domain and into a separate layer, called a business process.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: A workflow system also typically models which agents in the system do what work, providing work lists for different agents in the system.
advertisement

2. A workflow engine lets you model the process in a higher-level form:-
a) XML
b) Use Case
c) UML
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: A workflow engine lets you model the process in a higher-level form, roughly corresponding in code to what a UML activity diagram can describe.

3. A language that, when deployed to a BPEL container, describes the execution of a process.
a) WS-BPEL (BPEL 2.0)
b) WS-BPEL (BPEL)
c) WS-BPEL for People (BPEL4People)
d) Business Process Modeling Notation (BPMN)
View Answer

Answer: b
Explanation: It interfaces with the outside world via the invocation of external web services. This language describes the runtime behavior of a process.

4. The main feature common to traditional workflow systems is the ability to support work lists for actors in a process.
a) WS-BPEL (BPEL 2.0)
b) WS-BPEL (BPEL)
c) WS-BPEL for People (BPEL4People)
d) Business Process Modeling Notation (BPMN)
View Answer

Answer: a
Explanation: BPEL had no such support, as it didn’t support human tasks (that is, wait states for people). This specification addresses that exact shortcoming.

5. This provides a set of diagramming notations that describe a business process. This notation is akin to UML activity diagram.
a) WS-BPEL (BPEL 2.0)
b) WS-BPEL (BPEL)
c) WS-BPEL for People (BPEL4People)
d) Business Process Modeling Notation (BPMN)
View Answer

Answer: d
Explanation: The notation is sometimes ambiguous, however, and one of the formidable challenges facing BPM vendors is creating a drawing tool that can take a round-trip to BPEL and back, providing seamless authoring.
advertisement

6. A way of letting your process rest in a known condition indefinitely.
a) State
b) Activity
c) Sequence
d) Subprocess
View Answer

Answer: a
Explanation: “State” can mean many things, but simply, it’s a pause or window in the action.

7. A pause in the action that can only move forward when a known actor or agent in the system moves it forward.
a) State
b) Activity
c) Sequence
d) Subprocess
View Answer

Answer: b
Explanation: An activity is a pause in the action that can only move forward when a known actor or agent in the system moves it forward.

8. An aggregation of states, activities, and other types of constructs that serializes them.
a) State
b) Activity
c) Sequence
d) Subprocess
View Answer

Answer: c
Explanation: A sequence is simply an aggregation of states, activities, and other types of constructs that serializes them.

9. A concurrent execution of multiple threads of execution at the same time, originating from a common thread.
a) State
b) Activity
c) Sequence
d) Fork or concurrence or split
View Answer

Answer: d
Explanation: Some parts of a business process are inherently sequential, and some are readily concurrent.

10. Each department may have its own task list to complete in order to achieve the goals of the overarching process.
a) State
b) Activity
c) Subprocess
d) Fork or concurrence or split
View Answer

Answer: c
Explanation: These subtasks (basically a separate process unto their own) may be modeled as a subprocess.
advertisement

11. A decision describes a node that is conditional, based on some logic that you inject.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: You might use this to vary the execution based on some fact that you provide the process as a parameter.

12. To use PostgreSQL, you need to add a the driver library to the classpath.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: You might use this to vary the execution based on some fact that you provide the process as a parameter.

13. To use PostgreSQL, you need to add a the driver library to the classpath.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: If you are using Maven, add the following dependency to your project.

<dependency>
   <groupId>postgresql</groupId>
   <artifactId>postgresql</artifactId>
   <version>8.3-603.jdbc3</version>
</dependency>

14.

advertisement
<dependency>
        <groupId>org.jbpm.jbpm4</groupId>
        <artifactId>jbpm-jpdl</artifactId>
        <version>4.3</version>
</dependency>

Dependency for JBPM 4.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: If you’re looking to find out more, read the documentation, and get the downloadable binaries for exploration, check out http://jboss.org/jbossjbpm/.

15. JBPM supports databases such as:-
a) Oracle
b) SQL Server
c) MySql
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: It’s hard to find an exhaustive or conclusive list of supported databases for jBPM, but because it’s built on Hibernate, you can expect it’s going to work on the big-name databases: Oracle, SQL Server, MySQL, PostgreSQL, and so forth.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Java Spring.
To practice all areas of Java Spring for aptitude tests, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

advertisement
advertisement
advertisement
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn