SQL Server Questions and Answers – Policy Based Management

«
»

This set of SQL Server Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Policy Based Management”.

1. Policy based management views are present in _________ database.
a) Master
b) Msdb
c) Tempdb
d) Model
View Answer

Answer: b
Explanation: Policy-Based Management has views for displaying information about Policy-Based Management policies.
advertisement

2. Point out the correct statement related to database configuration.
a) Enable Data File Growth for all the Databases Using Policy Based Management
b) Monitor Your SQL Server Linked Server Configurations with Policy Based Management
c) Configuring Alerts for SQL Server Policy Based Management
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Data File Growth is related to database configuration.

3. Which of the following is policy based management tip related to administration?
a) Evaluate and Implement Policies in Multiple SQL Server Instances
b) Identify SQL Server Databases Not in Full Recovery Model
c) SQL Server Policy Based Management Has Clustered Index Condition
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Policy-Based Management is a system for managing one or more instances of SQL Server.

4. Which of the following is Policy-based management view?
a) sys_policies
b) syspolicy_policies
c) syspolicy
d) all of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: syspolicy_policies displays one row for each Policy-Based Management policy in the instance of SQL Server.

5. Point out the wrong statement.
a) When SQL Server policy administrators use Policy-Based Management, they use SQL Server Management Studio
b) SQL server has introduced policy management framework in 2005
c) SQL policy administrator uses SQL Server Management Studio to create policies that can handle entities on the server side like the SQL Server objects
d) MS SQL Server 2008 provides a very important feature for policy based administration
View Answer

Answer: b
Explanation: SQL server 2008 has introduced policy management framework, which is the latest technique for SQL server database engine.
advertisement

6. Policy based management view is owned by _______ schema.
a) dbo
b) db
c) dbos
d) all of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: All policy based views are owned by default.

7. Which of the following column is a part of syspolicy_policies result?
a) name
b) root_condition_id
c) date_created
d) all of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: root_condition_id gives the ID of the condition enforced or tested by this policy.

8. How many types of execution mode are present in syspolicy_policies?
a) 2
b) 3
c) 4
d) 5
View Answer

Answer: c
Explanation: Various execution modes are 0, 1, 2 and 4.

9. ____________ displays the condition expressions that were executed.
a) syspolicy_policy_execution
b) syspolicy_policy_execution_history_details
c) syspolicy_policy_execution_history
d) syspolicy_policy_group_subscriptions
View Answer

Answer: b
Explanation: syspolicy_policy_execution_history_details displays the condition expressions that were executed, the targets of the expressions, the result of each execution, and details about errors if any occurred.
advertisement

10. Purpose of syspolicy_system_health_state in policy based management is ______________
a) Displays one row for each Policy-Based Management policy
b) Organize policies when you have many policies
c) Displays the time when policies were executed, the result of each execution, and details about errors if any occurred
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Use the syspolicy_system_health_state view to programmatically check the policy health of the server.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – SQL Server.

To practice all areas of SQL Server, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

advertisement
advertisement
advertisement
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn