Visual Basic Questions and Answers – Web Applications

«
»

This set of Visual Basic Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Web Applications”.

1. A ________ is a special computer that serves webpages.
a) Server
b) Host
c) Client
d) Router
View Answer

Answer: a
Explanation: A server is a computer program that provides services to other computer programs (and their users) in the same or other computers. The computer that a server program runs in is also frequently referred to as a server. That machine may be a dedicated server or used for other purposes as well.
advertisement

2. A _______ computer requests web pages from the server.
a) Server
b) Host
c) Client
d) Router
View Answer

Answer: c
Explanation: A given application in a computer may function as a client with requests for services from other programs and also as a server of requests from other programs.

3. A ________ web page is not interactive and is used to display information only.
a) Dynamic
b) Static
c) Server
d) Client
View Answer

Answer: b
Explanation: A static web page (sometimes called a flat page/stationary page) is a web page that is delivered to the user exactly as stored, in contrast to dynamic web pages which are generated by a web application.

4. A ________ web page is not interactive and is used to display information only.
a) Dynamic
b) Static
c) Server
d) Client
View Answer

Answer: a
Explanation: A dynamic web page is a web page that displays different content each time it’s viewed. For example, the page may change with the time of day, the user that accesses the webpage, or the type of user interaction.

5. ASP is a ________ language that tells the client’s browser how to render the page on the computer screen.
a) Markup
b) Programming
c) Structured Query
d) Data storage
View Answer

Answer: a
Explanation: An Active Server Page (ASP) is an HTML page that includes one or more scripts (small embedded programs) that are processed on a Microsoft Web server before the page is sent to the user. An ASP is somewhat similar to a server-side include or a common gateway interface (CGI) application in that all involve programs that run on the server, usually tailoring a page for the user. Typically, the script in the Web page at the server uses input received as the result of the user’s request for the page to access data from a database and then builds or customizes the page on the fly before sending it to the requestor.
advertisement

6. Text that cannot be changed by the user is termed as _____ text.
a) Constant
b) Dynamic
c) Static
d) Hardcoded
View Answer

Answer: c
Explanation: Static text is the standard type of text. Static text is used when you need to add text to the Stage, Buttons or any text that doesn’t need to change or load from an external source. Static implies that the text content (words) does not change not that it is Static.

7. The first webpage added to an application is the _______ page.
a) Default.aspx
b) Home.aspx
c) Index.aspx
d) Start.aspx
View Answer

Answer: a
Explanation: The first webpage added to an application is the default.aspx page. You can create any sort of application in that page. If the first webpage is the home page, you can name it as home.aspx.

8. _______ property sets the border of an image.
a) BorderProperty
b) Border
c) Surround
d) Line
View Answer

Answer: a
Explanation: Border property sets border of an image. You can set border width , border style etc, using this property.

9. _______ initializes a new instance of Line class.
a) BorderProperty
b) Border
c) Surround
d) Line()
View Answer

Answer: d
Explanation: Line() is a consrtructor that initializes a new instance of a Line class. It has properties such as ActualHeight, ActualWidth etc.
advertisement

10. The background color of a Web page is determined by the ______ property.
a) BackColor
b) BackgroundColor
c) BgColor
d) BColor
View Answer

Answer: c
Explanation: Bgcolor is used to define the background colour of a web page. You can set the Bgcolor by giving the colour name or by giving hex such as Bgcolour =”FFFF”.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Visual Basic.

To practice all areas of Visual Basic, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
advertisement
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn