Visual Basic Questions and Answers – ToolBox Window – Label Tool

«
»

This set of Visual Basic Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “ToolBox Window – Label Tool”.

1. What is used to add a Label control to a form?
a) Label Tool
b) Add Tool
c) Add Control Tool
d) Add Label Tool
View Answer

Answer: a
Explanation: Label Tool is used to add a Label control to a form. Label control is used to identify objects on a form, provide a description of what a certain control will do if clicked.
advertisement

2. What is the purpose of the label control?
a) To display the text that the user is not allowed to edit while the application is not running
b) To display the text that the user is allowed to edit while the application is not running
c) To display the text that the user is not allowed to edit while the application is running
d) To display the text that the user is allowed to edit while the application is running
View Answer

Answer: c
Explanation: The purpose of the label control is to display the text that the user is not allowed to edit while the application is running. It does not display the text that is allowed to edit. The text allowed to edit is mainly displayed by text box.

3. The size of _____________ is determined by the label’s margin property.
a) margin lines
b) label
c) border lines
d) label lines
View Answer

Answer: a
Explanation: The size of margin lines is determined by the label’s margin property. These margin lines help to align controls on the form.

4. _______________is the default name assigned to the label control.
a) Label0
b) Label1
c) NewLabel
d) DefaultLabel
View Answer

Answer: b
Explanation: Label1 is the default name applied to the label control. When a first label is on the form it is named as Label1. When another label is brought in, it is named as Label2 and it goes so on.

5. Margin lines are ______________ in colour.
a) Blue
b) Red
c) Green
d) Black
View Answer

Answer: a
Explanation: Margin lines are blue in colour. Margin lines help to align controls on the form.
advertisement

6. Which property determines the value that appears inside the control?
a) Label Text property
b) Label control’s Text property
c) Text Property
d) Text Design Property
View Answer

Answer: b
Explanation: Label control’s Text Property determined the value that appears inside the control. The text cannot be edited while the application is running. At times the text can be hidden and made visible only when certain part of the application is running.

7. Which property specifies the position of the upper left corner of the control?
a) Top Property
b) Position Property
c) Location Property
d) Starting Position Property
View Answer

Answer: c
Explanation: Location Property specifies the position of the upper left corner of the control. It gets or sets the upper left corner of the control relative to the upper left corner of the controller.

8. Which property in the property list is used to change the text, style or size of the control’s text?
a) Font
b) Origin
c) Style
d) Appearance
View Answer

Answer: a
Explanation: Font property in the property list is used to change the text, style or size of the control’s text. Font helps to make the appearance of the text in the label better.

9. Which menu provides option for manipulating the control’s on the form?
a) Format menu
b) Control Menu
c) Manipulate Menu
d) Property List
View Answer

Answer: a
Explanation: Format Menu provides the option for manipulating the control’s on the form. It aligns selected objects with each other using the control with the white grab handles as the reference.
advertisement

10. Which option is used to align two or more controls by their left, right, top or bottom borders?
a) Align option
b) Range option
c) Associate option
d) Alignment option
View Answer

Answer: a
Explanation: Align option is used to align two or more controls by their left, right, top or bottom borders. Left: Aligns the horizontal position of the selected objects, putting the left-most edges in line. Right: Aligns the horizontal position of the selected objects, putting the right-most edges in line. Center: Aligns the horizontal position of the selected objects, putting the centers in line. Tops: Aligns the horizontal position of the selected objects, putting the tops in line. Middles: Aligns the horizontal position of the selected objects, putting the middles in line. Bottoms: Aligns the horizontal position of the selected objects, putting the bottoms in line.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Visual Basic.

To practice all areas of Visual Basic, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
advertisement
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn