Visual Basic Questions and Answers – Interface Design – Adding a Radio Button & Check Box to the Form

«
»

This set of Visual Basic Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Interface Design – Adding a Radio Button & Check Box to the Form”.

1. You use the __________ tool to add a radio button to a form.
a) Button
b) Radio
c) Option
d) RadioButton
View Answer

Answer: d
Explanation: RadioButton is used to add radio button to a form. Radio buttons are used to make mutually exclusive choices that means only one option can be selected at a time. We can select only one option in a radio button, whereas in a checkbox we can select multiple options.
advertisement

2. Radio buttons are used to __________
a) make interface look better
b) make coding easier
c) limit user input
d) fill unique information
View Answer

Answer: c
Explanation: Radio buttons are used to limit user input that is only one option can be selected, from multiple options; whereas using checkbox we can select multiple options.

3. During runtime radio button can be selected, if a radio button is already selected or not by using the __________ property.
a) Checked
b) Unchecked
c) On
d) Selected
View Answer

Answer: a
Explanation: During runtime radio button can be selected, if a radio button is already selected or not by using the checked property. This property contains a Boolean value. If true the radio button is selected.

4. Radio button in an interface is labeled using __________ property.
a) Text
b) Caption
c) Name
d) Label
View Answer

Answer: a
Explanation: Radio button in an interface is labeled using text property. Each radio button should be labeled to make the user understand what it is doing, and this can be done by entering the label in the button’s text property.

5. A Radio button can be directly accessed from the keyboard using a __________
a) Access key
b) Shortcut key
c) Assigned key
d) Designated key
View Answer

Answer: a
Explanation: A radio button can be directly accessed from a keyboard using an access key. The access key is a button which allows the user to click a button in the form by pressing the Alt key in combination with the set access key.
advertisement

6. You use the __________ tool to add a checkbox to a form.
a) Button
b) Radio
c) Option
d) Checkbox
View Answer

Answer: d
Explanation: We use a checkbox tool to add a checkbox to a form. Like radio button checkbox can be checked or unchecked as in selected or deselected.

7. Checkbox are used to __________
a) make interface look better
b) make coding easier
c) limit user input
d) fill multiple information
View Answer

Answer: c
Explanation: Checkbox are used to fill multiple information. Unlike radio button we can select more than one checkbox at a time.

8. During runtime checkbox can be selected, if a checkbox is already selected or not by using the __________ property.
a) Checked
b) Unchecked
c) On
d) Selected
View Answer

Answer: a
Explanation: During runtime checkbox can be selected, if a checkbox is already selected or not by using the checked property. This property contains a Boolean value. If true the checked box is selected.

9. Checkbox in an interface is labeled using __________ property.
a) Text
b) Caption
c) Name
d) Label
View Answer

Answer: a
Explanation: Checkbox in an interface is labeled using Text property. You can enter label by sentence capitalization, in the check box’s text property. Each check box should be labeled to make the user understand what it is doing, and this can be done by entering the label in the check box’s text property.
advertisement

10. A checkbox can be directly accessed from the keyboard using a __________
a) Access key
b) Shortcut key
c) Assigned key
d) Designated key
View Answer

Answer: a
Explanation: A checkbox can be directly accessed from the keyboard using a Access key. The access key is a button that allows the user to click a button in the form by pressing the Alt key in combination with the set access key.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Visual Basic.

To practice all areas of Visual Basic, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
advertisement
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn