Visual Basic Questions and Answers – Building the User Interface

«
»

This set of Visual Basic Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Building the User Interface”.

1. A button’s caption is entered using __________
a) sentence capitalization
b) book title capitalization
c) character capitalization
d) word capitalization
View Answer

Answer: b
Explanation: Book title capitalization is a phenomenon in which the first characters of the major words in the sentence are capitalized. A button’s caption is entered using this phenomenon.
advertisement

2. The text contained in the identifying label is entered using __________
a) Sentence capitalization
b) Book title capitalization
c) Character capitalization
d) Word capitalization
View Answer

Answer: a
Explanation: Sentence capitalization is a phenomenon in which the first character of every word in the sentence should be in capital letter. The text contained in is entered using this phenomenon.

3. Each button has same height and width because they are __________ the interface.
a) Stacked
b) Queued
c) Clustered
d) Heaped
View Answer

Answer: a
Explanation: Buttons have a same height and width because they are stacked in the interface. This property mainly copies the button, thus they get equal height and width as that of the first, which is made with accuracy.

4. Designers usually include graphics to __________ a portion of screen.
a) Mesmerize
b) Emphasize
c) Attract
d) Glorify
View Answer

Answer: b
Explanation: The most important point the designers should keep in mind is that the graphics should not distract the user from his/her work. Thus the graphics should be simple enough to emphasize a portion of the screen, mainly the top left corner.

5. An object’s __________ is used to display the type, style, and size of the font, used to display the object’s text.
a) Font property
b) Size property
c) Text property
d) Style property
View Answer

Answer: a
Explanation: An object’s font property is used to display the type, style and size of font. The type of the font includes- regular, bold, italics or underlined. The size is 8, 10, 14, etc and the style is ‘Times new Roman’, ‘Sans Serif’ etc.
advertisement

6. Designers generally avoid using __________ and __________ in an interface.
a) Italics and underline
b) Underline and bold
c) Bold and italics
d) Regular and bold
View Answer

Answer: a
Explanation: Designers generally avoid using italics and underline in a text, because they make difficult to read; since in some font style italics is too difficult to read, and underline in some font style looks as if an error has occurred, thus distracting the user.

7. Designers generally use __________ font style and __________ font size in an interface.
a) One, two
b) Two, one
c) Four, one
d) One, one
View Answer

Answer: a
Explanation: Designers generally use one font style in an interface because too many font sizes make difficult to read, and distract the user. Generally, two font sizes are used one for the titles and headings and other for the other text in the user interface.

8. __________ is generally used to emphasize the text.
a) Italics
b) Underline
c) Bold
d) Regular
View Answer

Answer: c
Explanation: Designers limit the use of bold text to titles, headings and key items to emphasize the text.

9. Designers generally use __________ colour for the background, and __________ for the text.
a) Blue, pink
b) White, black
c) Black, white
d) Pink, blue
View Answer

Answer: b
Explanation: Designers generally use white colour for the background and black colour for the text, because dark colour as background is hard for eyes and light colour as text may appear blurry.
advertisement

10. Designers at times use colour as the means of __________ a user interface.
a) Identification
b) Charming
c) Fascinating
d) Exquisite
View Answer

Answer: a
Explanation: Designers at times want to identify a special element, using colour. But it should not be the only means to identify an element. Each element should have an identifying level.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Visual Basic.

To practice all areas of Visual Basic, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
advertisement
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn